Luxuskaszinó épül a prágai reptéren

2023-05-29
A prágai repülőtér hamarosan a világ leggazdagabb embereit kiszolgáló kaszinónak adhat otthont.

 

Két új szerencsejáték-projektet mutattak be a Prága és a Közép-csehországi régió közötti nyilvános meghallgatáson, Tuchoměřice városában.

A GPC Win a.s. által fejlesztett Grand Arena komplexum egy szállodát és egy többfunkciós csarnokot kíván építeni, amely elsősorban a nemzetközi pókerversenyek megrendezésére szolgálna. A létesítmény 140 játékasztallal, 25 rulett- és blackjack-asztallal, valamint akár 400 nyerőgéppel is büszkélkedhet majd. Emellett egy pazar, 72 szobás szálloda, étterem és bárok is helyet kapnak benne.

Egy másik, élő játékokat és nyerőgépeket kínáló kaszinó a Pop Airport Outlet és szórakoztató központ mögött lesz Tuchoměřice-ben. Ezt a projektet a Kaprain vezeti, amelynek tulajdonosa Karel Pražák milliárdos, Közép-Európa legnagyobb outlet és szórakoztató központjának, a POP Airportnak a tulajdonosa.

Az outlet jelenleg neves nemzetközi ruházati márkákat felvonultató üzletekkel, a Majaland elnevezésű vidámparkkal, és számos látnivalóval várja a látogatókat, köztük az eredeti őskori dinoszaurusz csontokat bemutató Dinosauria múzeummal.

Mindazonáltal az ambiciózus építési tervek, melyek egy aquaparkot is tartalmaznak aggodalmat keltettek Tuchoměřice lakosaiban, akik tartanak a kaszinó esetleges negatív következményeitől.

A projektbemutatók során a befektetők képviselői hangsúlyozták, hogy vállalataik hosszú múltra tekintenek vissza, átlátható cseh tulajdonosi és szervezeti struktúrákkal. Miután a lakosok aggodalmukat fejezték ki a biztonsággal, a bűnözés, a prostitúció, a szociális problémák és az éjszakai zavargások lehetséges növekedésével kapcsolatban, statisztikákat mutattak be annak bizonyítására, hogy a kaszinók jelenléte a múltban tapasztaltakkal ellentétben már nem jár együtt a bűnözési ráta növekedésével.

A lakosok aggodalmuknak adtak hangot továbbá azzal kapcsolatban, hogy ezek a létesítmények milyen hatással lehetnek a helyi gazdaságra és a foglalkoztatási lehetőségekre. A hatóságok arra számítanak, hogy a kaszinóból származó bevételek elérik az évi 100 millió koronát, ami nagyban hozzájárul a város gazdaságának fejlődéséhez.

 
Címkék: kaszinó,