Löw: nem szabad elszállni

2014-07-09
Visszafogottan és már a fináléra koncentrálva nyilatkozott Joachim Löw német szövetségi kapitány, miután együttese kiütéses, 7-1-s győzelmet aratott a házigazda brazil csapat felett a világbajnokság keddi elődöntőjében.

 

"Tizennyolc perc alatt öt gólt rúgtunk, sokkolva ezzel a brazilokat. Ezzel együtt nem kell túlértékelni a sikert. Alázatra van szükségünk, és nyugodtan felkészülni a vasárnapi döntőre" - közölte a nyolcéves szakvezetői pályafutásának legnagyobb diadalát arató edző, hozzátéve: fontos, hogy ne érezzék magukat legyőzhetetlennek.

 

Az 54 éves tréner kifejtette, 2006-ban házigazdaként nagy reményekkel és óriási nyomás alatt vágtak neki a vb-nek, majd kikaptak az elődöntőben. Brazíliában 200 millió ember várta döntőbe a csapatot, ami bénítólag hathat a játékosokra. "Nagyon sajnálom Luiz Felipe Scolari kollégámat, azt hiszem, tudom, mit érez" - tette hozzá. Elmondása szerint a Belo Horizontéból Campo Bahiába való "hazaút" során Löw örömmel tapasztalta, hogy tanítványai nem fölényeskedtek, és továbbra is két lábbal a földön állnak.

 

A kapitány szavait támasztotta alá Toni Kroos nyilatkozata is, aki 50. válogatott meccsén kétszer is betalált, és a mérkőzés legjobbjává választották: "Még senki sem lett világbajnok az elődöntőben."

 

Ami a döntőbeli ellenfelet illeti, Löw elmondta: "A hollandok és az argentinok is remek vb-t játszanak. Mindegy, melyikük lesz az ellenfelünk, a szerdai elődöntő nem lesz mérvadó, mert ránk külön fognak készülni. Mi készek vagyunk megnyerni a döntőt."

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,