Löw: javulni kell a franciák ellen

2014-07-01
Az algériai játékosok büszkék teljesítményükre., a német szövetségi kapitány kapusa, Manuel Neuer teljesítményét emelte ki:

 

Joachim Löw, a brazíliai világbajnokságon az algériaiak 2-1-es legyőzésével a nyolc közé jutott német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata játékának sokat kell javulnia a franciák elleni negyeddöntőre. "A mai az akarat diadala volt, az első félidőben gyengén futballoztunk, sok labdát eladtunk, amivel az algériaiaknak lehetősége nyílt a kontratámadásokra" - nyilatkozott a hosszabbításban eldőlt hétfői találkozót követően a szakember, aki szerint a franciák ellen sokkal jobb teljesítményre lesz szükség. A tréner elmondta, a mérkőzésen megsérült Shkodran Mustafi számára valószínűleg befejeződött a torna, ugyanakkor az utolsó percekre erejével elkészült és sérültnek tűnő Bastian Schweinsteiger csak görcsöt kapott, így az ő játéka nincs veszélyben.

 

Az algériai játékosok elégedetten értékeltek a találkozót követően, és büszkék teljesítményükre. "Az algériai labdarúgás történelmének a részesei lettünk, messzebb jutottunk, mint eddig bárki. Ebből kell építkeznünk a jövőben, megmutattuk, hogy Algéria a legmagasabb szinten is fel tudja venni a versenyt bárkivel" - mondta a kapus Rais Mbolhi, akit a mérkőzés legjobbjának választottak.

 

Joachim Löw saját kapusa, Manuel Neuer teljesítményét emelte ki: "Rendkívüli teljesítményt nyújtott, nemcsak számos magabiztos védést mutatott be, hanem nagyszerűen lépett ki az ellenfél hosszú labdáira." A pénteken sorra kerülő negyeddöntővel kapcsolatban a tréner megjegyezte, Didier Deschamps kiválóan összerakta a francia válogatottat, amelyben Karim Benzema és Olivier Giroud személyében olyan játékosok futballoznak, akik egy villanással bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést.

 

A világbajnokságok történetében eddig háromszor találkozott egymással a két csapat, 1958-ban a bronzmérkőzésen a mesterhármast szerző Just Fontaine vezetésével 6-3-re nyertek a franciák, 1982-ben az elődöntőben - a párharc legemlékezetesebbjén - 3-3-as döntetlen után büntetőkkel a németek jutottak tovább, akárcsak négy évvel később, szintén a legjobb négy között, amikor is 2-0-ra nyertek a németek.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,