Lóverseny tipp - Magyar Kancadíj 2013

2013-08-02
Sportszakmai és fogadási szempontból egyaránt érdekesnek ígérkezik a 2013. évi Kancadíj.

 

A 2400 méteres versenyben kilenc lovat szólítanak a startgéphez, de egy olyan telivér sincs köztük, akit egy könnyed tollvonással elintézhetnénk, mondván „na ő lenne a totális outsider”.

 

Alcobaca nagyot hajrázott a 91. Magyar Derbyben, így második helyen ért célba Mayday mögött. Akkor Kerekes Károly lovagolta Takács Bence úr lovát, most az idei klasszikust megnyerő zsokéra, Jaroslav Línekre vár a feladat, hogy a papíron legjobb sansznak számító kancát győzelemre vezesse.

 

 

Delinda (Fézer Róbert) a Derbyt megelőzően mindig placcra ért. A kékszalagért folytatott versenyben nem futott zavartalan versenyt. Az utolsó kanyarban bele kellett fognia lovasának. Kedvező startszámról indulva ismét a dobogós helyezésekért csatázhat. Delindához hasonlóan Heliconia (Martin Srnec) versenye sem volt zökkenőmentes a Derbyben, ahol favoritnak számított. A Turf második helyre tippeli az Álmodó istálló angol importját.

 

Havanna (Kerekes Károly) felkészítését kisebb sérülés hátráltatta a Magyar Derbyt megelőzően, ahol aztán a vert mezőnyben ért célba. Korábbi eredményei alapján és az elmúlt héten Ostinato-val brillírozó Kerekessel a nyergében jó eséllyel pályázik a végső győzelemre.

 

Heedy (Nicol Polli) és Gyöngyös Szépe (Varga Zoltán) egyaránt az Elit kategóriás Magányos Díjban melegített a Kancadíjra. Előbbi harmadik, míg utóbbi negyedik lett a 2200 méteres megmérettetésben. Mindkét lovat küzdelembe várjuk, de Heedy előrébb végezhet.

 

Tabu (ifj. Fejes Lajos) hamar élre ált a Magányos Díjban. A sárga kanca sokáig őrizte vezető pozícióját, s csak küzdelem után szorult a képzeletbeli dobogó második fokára. Nem kéne sokat javulnia, hogy itt is az élmezőnyben kössön ki.

 

 

Springolina (Tomas Bitala) kétévesen az évjárat egyik legjobbjának számított. A Magyar Derbyben ugyan lemaradt mostani lovasával, de korábban neki is volt olyan formája, amellyel a Kancadíjban eredményes lehetne.

 

A szenttamási Rock Act (Paizs Gábor) szintén állandó résztvevője a gyengébbik nem idei kiemelt versenyeinek. Egy hete nagy stílusban győzött alacsonyabb kategóriában, s búcsúzott a nyeretlenek táborától. Amennyiben nem sokkalja a távot pénzért futhat.

 

A Magyar Turf tippje: Alcobaca – Heliconia – Havanna – Tabu

A Fortunaweb tippje: Alcobaca – Havanna – Heliconia – Delinda