Lóverseny hírek: Black Caviar – megvan a 21!

A világ legjobb sprintere, Black Caviar rendkívül könnyedén nyerte szombaton a Distinctive Homes Goodwood-ot (Aus-G1) Morphettville-ben. Következő állomás a Royal Ascot.

 

A szenzációs ausztrál sprinter ismét bizonyította azt, amit a nemzetközi lóverseny rajongók már eddig is tudtak – karrierjének ebben a szakaszában nincs már a tehetségének megfelelő kihívás a kontinensen.

 

A briliáns kanca csak játszott nyolc ellenfelével a Goodwood-on, szinte sétálva, több mint egy testhosszal vert rá We’re Gonna Rock-ra, úgy hogy az zsokéja, Luke Nolen az utolsó kétszázon is végig visszafogta. 1:10:32 alatt teljesítette a távot a teltházas Morphettville lóversenypályán.

Győzelmével Black Caviar sorozatban második Group 1-es versenyét nyeri az adelaide-i pályán, hiszen rekorddöntő, 20. futamát is itt nyerte április 28-án a Sportingbet Classic Robert Sangster Stakes-en (Aus-G1).

 

Az ötéves csodakanca trénere, Peter Moody elmondta, hogy most a verseny után mindent Black Caviar következő nagy erőpróbájára összpontosítanak: a tekintélyes Royal Ascot-ra Angliában, ahol a 2011-es Ausztrál Év Lova hihetetlen nyerőszériáját teszi kockára Európa legjobb sprinterei ellen, június 23-án a Diamond Jubilee Stakes-en (Eng-G1).

„Olyan formában van, amilyenben akartuk, hogy legyen, és ha a következő három hétben is így érezzük, megyünk Angliába” – mondta Moody a racingandsports.com.au portálnak.

 

 

 

Címkék: lóverseny,