Lovas Világkupa - Chardon győzött fogathajtásban

2012-12-02
Ahogy a szombati bemelegítő számot, úgy a vasárnapi Vk-fordulót is a holland Ijsbrand Chardon nyerte a négyesfogathajtóknál a Papp László Budapest Sportarénában rendezett 6. Lovas Világkupán.    A hat világbajnokot felvonultató, hétfős mezőnyben Dobrovitz József az első menetben egy öt másodperces büntetéssel járó hibát elkövetve csak az ötödik legjobb időt érte el, így nem jutott a hármas összevetésbe.
    Chardon lendületes és hibátlan hajtással végzett az élen, a két futamot 217.18 másodperc alatt teljesítette. Eleinte úgy tűnt, hogy a legutóbbi két vb-n győztes, s a budapesti versenyen címvédő, magyar tulajdonú fogatot hajtó Boyd Exell végez a második helyen, azonban a versenybírók utólag észrevettek egy verőhibát, s az emiatt kapott öt másodperces büntetéssel az ausztrál - ha csak pár századdal is, de - a harmadik helyre szorult a holland Theo Timmerman mögé.

 


A győztes holland Ijsbrand Chardon hajtja négyes fogatát a fogathajtók Vk-fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett OTP Bank Lovas Világkupán 2012. december 2-án.
MTI Fotó: Földi ImreForrás: MTI

Címkék: lóverseny,