Lottónyertesek legfurcsább reakciói

2018-08-24
Az aol.com összegyűjtötte a legfurcsább reakciókat, melyeket egy-egy szerencsés játékos a lottónyeremény hallatán produkált.

 

Mindannyian arról álmodozunk, hogy egyszer óriási összeget nyerünk a lottón – egyesek meglehetősen furcsán reagálnak, mikor ez valóban megtörténik…

 

Lou Te Keeti-t egyenesen kórházba kellett vinni, miután rájött, hogy megnyerte az új-zélandi lottó 4,3 millió angol fontnyi jackpotját. A hetvenes éveiben járó Te Keeti megpróbálta felfogni a soknullás összeget a bankszámláján, és ment a dolga után. Mikor aztán betért a helyi szupermarketbe, erős szívdobogás jött rá. Kórházba vitték, ahol nem találtak semmiféle egészségügyi okot az állapotára, és „eufóriát” állapítottak meg nála. Nem Te Keeti-é volt azonban az egyetlen furcsa reakció egy lottónyeremény hallatán, íme, egy pár példa az aol.com gyűjtésében:

 

1) William és Catherinette Mullarkey 1 millió angol fontot nyert az EuroMillions lottón 2017-ben. A Coventry-ben élő házaspár egy online lottózóban vette a szelvényét, akik emailben értesítették őket a nyereményről. Bill első reakcióként először majdnem kitörölte a levelet, mert azt hitte, valamilyen adathalász email. Mikor végül jobban megnézte – igazi angolhoz méltóan - egy csésze teával ünnepeltek. 

 

 

  

2) 2016-ban a peterborough-i Gerry és Lisa Cannings úgy döntött, hogy nem sietik el a jackpot felvételét. A lakberendezőket várták, már leegyeztették a régóta várt időpontot, úgyhogy nem akarták lemondani őket. Gerry hét napig állandóan magával hurcolászta a szelvényt, és jegelték az ünneplést. Csak mikor végeztek a lakberendezők, akkor jelentkeztek a 32,5 millió angol font értékű nyereményért. Az a híres angol hidegvér… 

 

 

3) 2015-ben, a 69 éves Jane Lewis 4,3 millió fontot nyert a lottón. Amint meghallotta, hogy nyert, a 11 unokával rendelkező nagymama bebuszozott a városba, és megvette azt a 18 fontba kerülő papucsot, amit egy ideje már kinézett magának.

 

 

4) 2014-ben Joseph Whiting, egy londoni utcaseprő, 4,5 millió fontot nyert. Korán hajnalban, a műszakja előtt ellenőrizte a számokat, de nem hitt a szemének, és mivel még túl korán volt, hogy telefonáljon a Camelot lottótársaságnak, elment dolgozni. Csak a műszakja után hívta fel a társaságot, és akkor tudta meg, hogy gazdag lett. 

 

 

5) 2010-ben egy lottótanácsadó mesélt az újságíróknak arról, hogy látott már pár szokatlan reakciót a nyertesektől. Mesélt egy nőről, aki felhívta a nagynyertesek számára fenntartott forró drótot, köhögött és fuldoklott. Miután a tanácsadó megkérdezte, hogy jól van-e, beismerte, hogy a 70-es éveit tapossa, és most gyújtott rá életében először – mert azt gondolta, hogy attól majd lenyugszik.

 

6) Ugyanez a tanácsadó idézte fel azt az esetet is, mikor egy férfi, aki akkor vette fel a 12 millió fontnyi nyereményét, vett egy új házat hazafelé menet.

 

7) Tavaly egy ausztrál lottótársaság hozta nyilvánosságra a valaha volt legfurább nyertes reakciót: alig tudták elmondani egy férfinak, hogy 100 ezer dollárt nyert, mert azt gondolta, hogy valamit rá akarnak sózni, és állandóan letette a telefont.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a Lottosend-nél