Lottómilliomosok, ha találkoznak…

2014-11-11
A brit National Lottery lottótársaság évfordulója tiszteletére tartott rendezvényen olyan történt, mely hazánkban elképzelhetetlen: egybegyűltek az Euromillions és az angol Lotto játék jackpotjai által fontmilliomossá vált szerencsések.

 

Az egybegyűltek összesen 56 millió font, azaz több, mint 22 milliárd forint nyereményt zsebeltek be; nyereményük kézhezvétele óta pedig már mindannyian megvették álmaik otthonát, és kiélvezték minden képzeletet felülmúló nyaralásaikat. 

 

Érdekes módon, mikor a National Lottery lottótársaság 20. születésnapja tiszteletére, a Wales egyik legexkluzívabb klubjában tartott összejövetelen megkérdezték a szerencsés nyertesektől, hogy mi tette őket boldoggá, egyikük sem válaszolta azt, hogy a pénz. Ehelyett olyanokat mondtak, hogy a gyerekek, a kutyák, a család, az, hogy megoszthatják amijük van, az élet, és a szerelem.

 

És, hogy mit csinál a rengeteg lottómilliomos, ha összetalálkozik egy partin? Pezsgőt kortyoltak, felvágták a születésnapi tortát, sorsjegyeket osztogattak a járókelőknek (abban a reményben, hogy megoszthatják jószerencséjüket), aztán leültek és arról beszélgettek, hogy hogyan változtatta meg életüket bankszámlájuk hirtelen hízása.

 

 

„Iszonyú megkönnyebbülést okozott.” – ismerte be Les Scadding, aki korábban teherautó sofőrként dolgozott, majd egy éven át munkanélküli volt, mielőtt 2009-ben megnyerte az EuroMillions 45,5 millió fontot érő jackpotját. „Milliomossá tettem a gyerekeimet.” – tette hozzá. „Három gyerekem van, és nekem köszönhetően, mindnyájan milliomosok. És ez nagyon jó érzés.”

 

Ott volt a rendezvényen Barry és Yvonne Bradley is, akik Barry édesapjától, Bobtól örökölték meg annak 3,5 millió fontnyi nyereményt. Elmondásuk szerint Bob tiszteletére ugyanúgy segítik fiuk, Chris és felesége életét, mint ahogy Bob segítette az övékét. „Mindent megadott nekünk, amit csak kértünk, szóval szerencsére mi is meg tudjuk adni azt a gyerekünknek, amit csak szeretne.” – mondták.

 

És bár az egybegyűltek mindnyájan örömmel osztották meg élményeiket a barbados-i és ausztrál nyaralásaikról, miközben a teremben igencsak megnőtt a Louis Vuitton táskák és bundák penetrációja, hangsúlyozták, hogy a pénz nem változtatta meg a prioritásaikat. 

 

Barry és Yvonne elmondása szerint az egyetlen dolog, ami megváltozott az életükben az az, hogy már nem kell dolgozniuk, és így több idejük jut utazásra. „Ugyanazok a barátaink, és ugyanazokra a helyekre járunk, mint azelőtt. Nem próbálunk meg mások lenni – meg kell őrizni a gyökereket, nem igaz? Voltunk pár hajóúton, voltunk a Karib térségben, Spanyolországban, de mindig is utaztunk, mindig is örömmel mentünk nyaralni. De most nem kell aggódnunk a szabadság miatt. Akkor megyünk, amikor csak akarunk.”

 

Terry Roberts és Michael Williams számára a lottónyeremény azt jelentette, hogy elutazhattak barátaikkal álmaik meccseinek színhelyeire, miután a Valley Boys elnevezésű lottócsoporttal több, mint 4 millió fontot nyertek 2009-ben. „Az volt a legjobb, hogy egy lottócsoport tagjaként nyertünk.” – mesélték. „Az, hogy mindnyájan együtt nyertünk, azt jelenti, hogy mindnyájan ugyanazt csinálhatjuk. Együtt mentünk a vb-re Új-Zélandra, és aztán együtt mentünk el a Lions meccsére Ausztráliába is.”

 

Egy 10 évvel ezelőtt „aprócska”,  kétmillió fontos nyeremény nem akadályozta meg sem a 43 éves Meredith Davies-t, sem pedig Lyn Sextont (aki 1 milliót nyert a Millionaire Raffle-on) abban, hogy továbbra is dolgozzanak. „Nem vagyok rászorulva, de szeretek dolgozni.” – vallotta be Meredith, aki mezőgazdasági mérnök, és aki nyereményéből egy 50 hektáros birtokot és 20 lovat vett. „Itt engedem ki a gőzt - nem mintha olyan stresszes lenne az életem.” – ismerte be.

 

Lyn a nyereménnyel lehetőséget kapott arra, hogy állást változtasson, de ugyanabban a házban él, ahol azelőtt. „Semmit nem változott az életem.” – jelentette ki.

 

Bármilyen furcsa, a milliomosok egyetértettek abban, amit az összejövetel egyik felszólalója, a lottótársaság által támogatott futballklub elnöke mondott: „A legtöbb álmot pénzzel nem lehet megvenni."

Címkék: lottó, lottónyertes,