Lottómilliomos lett egy buddhista szerzetes

2016-09-09
Egy thaiföldi kolostorban élő buddhista szerzetes 48 millió forintnak megfelelő összeget nyert a lottón azoknak a szerencseszámoknak köszönhetően, melyeket egy fa mintázatának tanulmányozásakor vett észre.

 

A 41 éves Phra Prawit Techapalo, a Samut Sakhon-ban lévő Cheepakhao Temple szerzetese a múlt héten vált valódi média-szenzációvá, miután bejelentette, hogy megnyerte a helyi lottójáték főnyereményét.

 

A 10 éve szerzetesként élő férfi azt állítja, hogy a szerencsét hozó számot egy, a temploma közelében lévő teakfa texturájából olvasta ki, mely szerinte a 84-es számot mutatja. Ezután vett egy 638684 számú szelvényt öt másik kíséretében, és a 84-es végű meghozta számára a sikert: elnyerte vele a 6 millió thai baht ($175.000) értékű fődíjat. 

 

 

A helyi sajtó számára adott interjújában elárulta, hogy a nyereményből egy házat szeretne venni az édesanyjának, a többit pedig félreteszi a gyermekei taníttatására. A pénzből adományozni is fog, mégpedig a templom közelmúltban elhunyt apátjának temetésére.

 

A hír hallatán többen felhördültek, hiszen szerzetesként Techapalo-nak elvileg tartózkodnia kellene a különböző vágyaktól és pénzügyi javaktól. A férfi azonban saját bevallása szerint minden hónapban több lottószelvényt vesz annak reményében, hogy megkaparintja a jackpotot. Ez azért különösen furcsa, hiszen a szerzetesek aszkéta életmódot folytatnak, önmegtartóztatást fogadnak a világi örömöktől, és szellemi céljaik elérésének szentelik magukat.