Lottóláz az USA-ban: már 500 millió dollár a MegaMillions jackpotja!

2012-03-29
Őrület! Ha valaki eltalálja az amerikai MegaMillions lottó pénteki húzásának számait, 110 milliárd forintnyi összeg üti a markát.

 

A szerencsés nyertes választhat, hogy életjáradékként veszi fel a teljes összeget, vagy egyösszegű kifizetést kér. Amennyiben az első lehetőséget választja, 26 éven keresztül évi 19 millió dollárt utalnak át a számlájára, az egyösszegű kifizetés mellett ennél kevesebbet, 359 millió dollárt tehet zsebre a jelen állás szerint. Ezekből az összegekből adóznia is kell a nyertesnek, de még így is marad majd bőven ebből a szinte elképzelhetetlenül nagy nyereményből.

 

A kedd esti jackpot még „csak” 363 millió dollár volt, akkor senki sem találta el a számokat. Mivel ez az amerikai viszonylatban is hatalmas főnyeremény hihetetlen módon felpörgette a lottóeladásokat, a jackpot folyamatosan növekszik, tehát könnyen elképzelhető, hogy pénteken végül még a fél milliárd dollárnál is nagyobb összeg kerül a kalapba. A keddi húzásnál 47 játékos került közel az álomnyereményhez, ők a hat számból ötöt eltaláltak, és ezzel 250.000 dollárt nyertek.

 

Ez egyébként minden idők legnagyobb lottó jackpotja, az eddigi rekorder a 2007. márciusában kifizetett 390 millió dolláros – szintén MegaMillions - jackpot volt, azon két szerencsés osztozott. Ha egyvalaki találja el a számokat, a szerencsés illető olyan sztároknál is gazdagabb lehet, mint Julia Roberts, vagy George Clooney.

 

Annak az esélye, hogy valaki eltalálja a MegaMillions mind a hat nyerőszámát, 1:176 millióhoz. Érdekesség, hogy a magyar szokásoktól eltérően, a szerencsés lottószelvényt eladó lottóárus is részesül az örömből, ő  1 millió dolláros bónuszt kap majd. 

 

Ha valaki szeretné megkísérteni a szerencséjét, nem lehetetlen, hiszen például a TheLotter oldalán lehetőség van az interneten keresztül is szelvényt vásárolni. Itt egy szelvényt, melyen öt tippet adhatunk le, 2700 forint körüli összegért vásárolhatunk meg.