Liverpool - Norwich: Pénteken rajtol a szezon

2019-08-07
Nem akármilyen versenyfutást hozott a PL 2018/19-es idénye. A Liverpool és a Man. City két szereplőssé tette a bajnoki címért folyó harcot, és az előttünk álló szezonban is ez a két együttes a favorit. Pénteken kezdődik a 2018/19-es Premiership szezon.

Liverpool - Norwich City

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,42

Kezdés:  2019.08.09. 21:00

 

A Liverpool aligha szeretne hazai pályán botlani a friss feljutó Norwich ellen, és egyből pontokat szórni. Az előző idényben sokáig hibátlan maradt a City é a 'pool, könnyen lehet, hogy idén sem lesz ez másként.

Ami a szezonnyitót illeti, a párosítás kiváló. A Liverpool a liga egyik legszórakoztatóbb csapata, bár van Dijk érkezésével a kapott gólok száma azért redukálódott, nem beszélve Alissonról. Viszont a Norwich sem játszik unalmas focit. A Norwichot sok szakértő épp a Liverpoolhoz hasonlította, hisz hasonló felfogásban játszik, annyi különbséggel, hogy amíg a 'poolban világsztárok játszanak, addig a Norwichnál pusztán remek focisták.

Nem kétséges, hogy a PL 'legnémetesebb' csapata, hisz Farke személyében német az edző. Ez máris hasonlóság, hisz a 'poolt Klopp vezeti, szintén német szakember. Ráadásul Farke elvei is hasonlóak a fociról, ugyanaz a filozófiájuk, szóval már csak ezért sem lehet ez rossz meccs. Aztán a Norwichnál nem csak a szakmai stábban, de a játékoskeretben vannak németek. Szám szerint nyolcan, ezen kívül több a Bundesligában nagy rutint szerzett focista, mint a svájci Klose a bosnyák Vrancic, vagy Drmic, de Pukkinak is voltak Schalkés évei. Szóval érdekes kis csapat ez, picit olyan, mintha egy Bundesligás együttes a PL-ben indulna.

Farka hitvallása, hogy a letámadás alap. A Norwich ezért lehet üde színfolt, és ez a csapat nem csak a rikító színű meze miatt hívhatja fel magára a figyelmet. Nem biztos, hogy pont a Liverpool lesz az a csapat, amelyet meglep, de hogy sok csapatnak lesz kellemetlen az újonc stílusa, az egészen biztos.

A Championshipben tavaly a legtöbb gólt lőtte, így sikerült megnyerni a világ egyik legkeményebb pontvadászatát. A Championship igazi daráló. A 93 lőtt gól a legtöbb volt, de az 57 sem kevés. Igazi adok kapok meccseket játszott a Norwich City, és most sem várhatunk tőlük mást. Viszont amíg a Championshipben általában többet lőttek, mint kaptak, itt a PL-ben ez vélhetően fordítva lesz.

Ami a Liverpoolt illeti, BL-győzelem, bajnoki második hely, nem volt rossz idénye a Vörösöknek. Volt egy-két távozó, egy-két érkező, de igazából kulcsjátékos nem ment el, és olyan igazán nagy kaliberű labdarúgó nem is érkezett. A Liverpool ebben az idényben is meghatározó csapata lesz a PL-nek, kérdés csak az, hogy mennyire lesz fáradt a csapat, hisz ha csak a támadókat nézzük, nyáron volt Copa és ANK is, Firmino, Salah és Mané is fárasztotta magát becsülettel. Viszont reméljük, hogy ezt már sikerült kipihenni, és a City ellen bár elveszítették a Szuperkupát, azért a Liverpool fociját semmilyen kritika nem érhette, marad ott lendület bőven!

Címkék: sportfogadás, tipp,