Liverpool - Huddersfield: Pénteken még takaréklángon ég a 'pool

2019-04-26
Nem sűrűn találunk ennyire nagy tutit a Premiershipben, mint a pénteki 'pool - Huddersfield találkozón a hazai siker. A Vörösök győzelmének szorzója az 1.10-et sem éri el, ami persze több, mint érthető.

Liverpool - Huddersfield

Online sportfogadás tipp: Kaput eltaláló lövések 10,5 alatt

Unibet odds: 1,85

Kezdés: péntek, 21:00

 

A manchesteri derbit a City nyerte, így Guardiola csapata átvette az első helyet a Liverpooltól, és sorsa a saját kezében van. A 'pool viszont nem mondott még le a bajnoki címről, viszont a City és a Vörösök között az a különbség, hogy Salahék még a BL-ben is érdekeltek.

Épp ezért, azaz a BL-érdekeltség miatt játszik pénteken a Liverpool, és könnyen lehet, hogy Klopp több játékosának pihenőt ad. Legutóbb sem a legerősebb Liverpool játszott a Hud ellen. Az őszi etapban is BL-meccs előtt rendezték a két együttes találkozóját (Liverpool-Zvezda), és akkor sem volt ott a vörösöknél a kezdőben például sem Mané, sem Firmino, de hiányzott Alexander-Arnold, Matip és Wijnaldum is, azaz öt -hat stabil kezdő.

Most sem biztos, hogy Klopp nem rotál, simán lehet, hogy olyan játékosok is a kezdőbe kerülnek, akikre nem számítunk. Végül is érthető lenne, ezt a Huddersfieldet a Liverpool U23-nak is vernie kéne. A Huddersfield konkréten egy olyan meccset idegenben ebben a naptári évben, amikor egyáltalán gólt szerzett. Igaz, akkor rögtön hármat, de akkor pechére négyet kapott a West Hamtől. A másik 7 találkozóján nem talált az ellenfelek kapujába, szóval nem véletlen, hogy a bajnoksága zárása előtt hetekkel, sőt hónapokkal búcsúzott az élvonaltól.

Ősszel tehát a tartalékosabb 'pool idegenben egy Mo Salah góllal 1-0-ra nyert. A meccs nem maradt emlékezetes (mi sem emlékszünk rá...), de a statisztika alapján mindössze három lövés találta el a kaput. Az akkor hazai pályán focizó Huddersfield egyszer találta el Alisson ketrecét, a Liverpool is mindössze kétszer, az egyik ilyen löketből szerezte a gólt Mo Salah. Szóval nem volt nagy tűzijáték, és talán most sem lesz. Tény, hogy otthon játszik a 'pool, de az is tény, hogy valószínűleg meddő mezőnyfölényben gurigázik majd, szerez egy, de inkább két gólt, aztán a középpályások és a védők egymásnak passzolgatnak majd. Energiát kell spórolni a Barca elleni párharcra, és az idei 'poolra amúgy sem jellemző már a heavy metal soccer. Az idei 'pool rengeteg passzal operál, és sokkal kevesebb lövéssel. Próbálnak a minőségre törekedni a mennyiség helyet, ráadásul jellemző a Vörösökre, hogy szinte mindig túlvariálják a helyzeteket, a jobbnál is jobb lehetőségeket keresnek, de olyan sok tili-tolira azért a PL-ben egy kieső csapat ellen sincs idő. Ráadásul a vendégek biztosan betömörülnek, 8-10 emberrel védekeznek, így azért sok lövés elhal majd a blokkokban is. Egyébként pedig még az is előfordulhat, hogy a Hud a kaput sem találja el. Otthon is csak egyszer sikerült, amikor még szó sem volt kiesésről, hát akkor most, amikor már motiváció sincs?!

A tippünk tehát az, hogy bár lehetne ez egy jó, nyílt, őszinte szórakoztató meccs, de vélhetően egy 'pool által menedzselt találkozó lesz, ahol a hazai csapat lő majd egy-két gólt, egyébként pedig unalmas labdajáratással múlatja majd az időt.

Címkék: sportfogadás, tipp,