Liverpool - FC Barcelona: Salah és Firmino nélkül sem adja fel a 'pool

2019-05-07
Nagyon nehéz helyzetbe került múlt héten a Liverpool, hisz a Camp Nouban egy egészen őrült tempójú meccsen 3-0-ra kikapott. De ez csak egy dolog...

Liverpool - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp: Barcelona büntetőlapjai 1,5 felett

Unibet odds: 1,50

Kezdés: kedd, 21:00

 

A Liverpool-Barcelona párharc a katalán csapatnak áll, hisz az első meccset hazai pályán 3-0-ra megnyerte. Ha idegenben, azaz kedden az Anfield Roadon is betalál, akkor a hazai csapatnak a továbbjutáshoz már 5 gólt kéne összehozni, ami még Salah és Firmino játéka mellett is kb. a lehetetlen kategória. Egyrészt azért, mert a Liverpool azért idén komolyabb csapat ellen hármat sem nagyon rúgott, másrészt ez a Valverde-féle Barca igen kemény diónak tűnik.

Ami még számíthat, hogy a Liverpool a legutóbbi bajnokiján a Newcastle ellen végig kiélezett meccset játszott, ahol ugye Salah is megsérült. A három pontot begyűjtötte a Liverpool, de mindhiába, hisz a Man. City hétfőn legyőzte a Leicestert, és egy fordulóval a bajnoki zárás előtt ismét listavezető Guardiola csapata. A Liverpool tehát hiába volt és van versenyben a bajnoki címért és a BL címért, a realitás az, hogy mindkettő elúszik.

Közben a Barcelona hétvégi bajnokiján a tartalék csapat játszott, le is adta a meccset a Celtának a katalán együttes, hisz jó kapcsolatot ápol a Celta és az FCB, közben a katalánok ászai pihengettek, el sem utaztak Vigóba. Amíg Messiék pihengettek meg Xboxoztak, addig a Liverpool játékosai, alapemberei a Szarkák elleni bajnokin égették a maradék energiát...

Ami a visszavágót, a Liverpool-Barcelona találkozót illeti, a hazai csapatnak meg kell próbálni a lehetetlent. A csapaton nincs nyomás, és az előző években azért a katalán csapatot idegenben többször is megverték olyan arányban, ami a Liverpool számára realitássá tenné a továbbjutást. Az AS Roma vagy a PSG elleni 3-0 és 4-0 azért nem volt olyan rég.

Veszíteni valója a Liverpoolnak nincs. Neki kell rontani a gránátvörös-kékeknek, letámadni, aztán vagy sikerül labdákat szerezni, hibákra kényszeríteni az ellenfelet, vagy nem. De olyan forgatókönyv nincs, hogy a Liverpool ne próbálkozzon, olyan van, hogy nem sikerül.

Ha az első meccsből indulunk ki, most sem lesz langyos a tempó. Az a Barcelona-Liverpool meccs talán az év legdinamikusabb focimeccse volt. Itt a visszavágón nyílván a Blaugrana célja lesz a játék lassítása, idegenben eleve nem annyira érzi komfortosan magát a Barca, de azért csalni nem fogja a focit.

Lassítani viszont lassíthatja a tempót a katalán együttes. Akár az időt is húzhatja, az eredmény, a  továbbjutást mindent fölülír. Aztán biztosan lesz pár olyan szituáció, amikor nincs mese, vissza kell húzni egy liverpooli játékost, lerántani, felrúgni sárga lap árán is, nehogy gólt kapjon a csapat. Ráadásul a 'sárgásoknak' jó hír, hogy az elődöntők után a sárga lapok törlődnek, tehát amíg a korábban többször kulcsemberek hagytak ki finálékat sárga lapok miatt, most ez már nincs. Itt döntőt csak akkor kell kihagyni egy játékosnak, ha ma kiállítják piros lappal.

Szóval a tippünk az, hogy a Barca legalább két sárgát összegyűjt. Az odavágón is három Barca-spíler, Lenglet, Alba és a Suarez kapott sárgát, pedig Kuipers játékvezetőnél jóval magasabban van az ingerküszöb, mint Cakirnál, aki kedden fújja majd a sípot.

Címkék: sportfogadás, tipp,