Liverpool - Everton: Salah-éknak ideje lenne sebességet váltani, méghozzá fölfelé

2018-12-02
Nehéz azt mondani a jelenlegi Liverpoolra, hogy hasítana. A közelmúltban kicsit is komolyabb csapatok ellen egyszer sem sikerült győzni, szerdán a PSG-től kapott ki Klopp csapata, és az eredmény mellett a játék is adott okot az aggodalomra. Reméljük, a derbire jobban felpörögnek a Vörösök!

Liverpool - Everton

Premier League - 14. forduló

Online sportfogadás tipp: Kaput eltaláló lövések száma 9,5 felett

Unibet odds: 1.90

Kezdés: vasárnap, 17:15

 

A Manchester City szombati bajnokiját behúzta, és halad a bajnoki cím felé. A Liverpoolnak is nyernie kéne, ha nem akar lemaradni, de a Vörösök nincsenek igazán kirobbanó formában. Ez a csapat így TV-n keresztül nézve fizikálisan nincs olyan szinten, mint azt megszokhattuk. Nem igazán látni az agresszív letámadást, ami Klopp csapatait jellemzi, és sokszor a tüzet sem. Picikét enervált a Liverpool, önmaga legjobbjához képest, mert azért nincs miért szégyenkeznie. Tavaly azért a BL-döntős idénnyel, a gyönyörű focival magasra tették a lécet, el voltunk kényeztetve.

Sokszor leírjuk a Liverpool esetén, hogy amennyivel stabilabb lett hátul, annyival szürkébb lett elöl. De mikor pörögjenek fel Milnerék, ha nem a városi derbin? Az Everton stabil csapat idén, jelenleg a 6. helyen áll. A kulcsjátékosok bevethetőek, szóval úgy állnak oda ehhez a meccshez, hogy a pontszerzés reális, sőt akár a győzelem sem elképzelhetetlen.

A mi tippünk, hogy a Liverpool összekapja magát, és látunk valamit a 'régiből'. Ha őszinték akarunk lenni, ez valóban tipp, vagy nevezhetjük megérzésnek is. Ha elővennék a két csapat közelmúltbeli meccseit, nem biztos, hogy annyira jó tippnek tartanánk ezt. Statisztika alapján, szárazon a számok alapján biztosan nem.

Az Evertonnak például a Chelsea elleni 0-0-ás meccsén 1 kaput eltaláló lövése volt. A 'poolnak is rengeteg olyan találkozója volt jobb csapatok ellen, ahol alig-alig lőtt kapura. A PSG elleni meccsen is ott volt Milner büntetője, aztán nagyjából ennyi... -ezek alapján nem ez lesz az év tippje.

Viszont ebben a derbiben van érzelmi töltet, nagyon fontos a meccs a két szurkolótábornak, de a két csapatnak is. A Liverpoolnak nyernie kell, hogy tapadjon a Cityre, az Evertonnak meg nincs veszíteni valója. Richarlisonék egységet alkotnak, és ha jó napot fognak ki, nem zárható ki a meglepetés sem.

Ami valószínű, hogy Klopp kezdeti Shaqirit, a PSG ellen Mané, de főleg Firmino volt nagyon halovány. Salah még próbált is kreálni, igazából Mané is mutatta magát, de Firmino szürke szamár volt a ködben. Valószínű, hogy a magát utolérő Keita is kezd, főleg, hogy Hendrson eltiltott, Ox pedig sérült. A Milner-Keita-Wijnaldum trió lehet a megoldás a középpályára, Fabinho amolyan vészmegoldás lehet. De az is lehet, hogy ő kezd, valószínűleg még az első félidőben begyűjti a sárga lapját, aztán a 2. játékrészben jön Keita.

Az is biztos, hogy ha az Everton játékosai nézték a rivális meccseit mostanában, akkor nincs, amitől a gatyába kéne csinálni. Melós csapat a kék mezes, de azért Sigurdssonék a foci finomságait is ismerik. Bernard-ral Davies-szel jó kis csapat ez, Richarlison pedig igazi befejező csatár, neki nem nagyon kell kétszer mondani, hogy lőjön.

Igazából a tipp kulcsa, hogy ki fog-e jönni a meccs derbi mivolta. Ha igen, ha lesz a meccsben tűz, érzelem, akkor jó tipp lesz. Ha csak alibiznek, ha a Liverpool is csak tologatja a labdát, akkor nem biztos. Igazából nekünk a régi Liverpoolra lenne szükségünk, amely nekiront az ellenfélnek, és mire az észhez tér, már 1-2 gólos hátrányban van. Így az Everton sem ülhetne a 0-0-án, egész biztos, hogy jó meccs lenne. Bízzunk benne, hogy az is lesz, ha a Liverpool erre a derbire, erre a HAZAI derbire sem pörög rá, akkor ebben az idényben erről a csapatról, a szép futballjáról le kell mondani, és elfogadni, hogy ez a Liverpool idei arca.

Címkék: sportfogadás, tipp,