Liverpool - Burnley: Vannak, akik labda nélkül 'játszák' a focit

2021-01-21
A Liverpool bár derekasan küzdött a United elleni rangadón, nem jött össze a siker. Persze amit ígértünk és vártunk, attól a meccstől is megkaptuk, és meg fogjuk ettől is.

Liverpool - Burnley

Premier League

 

Online sportfogadás tipp: Liverpool labdabirtoklása 67,5 % felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: 2021.01.21. 21:00

 

Vannak meccsek, ahol úgymond felborul a pálya. Vélhetően a meccs kommentátora is idézi majd a közhelyszótárból e kifejezést, hisz a 'pool hatalmas dominanciája várható labdabirtoklásban.

Elég csak a számokat megnézni, a Liverpool a liga leglabdadominánsabb (ha létezik ilyen szó :D) csapata, jelenleg még a Man. Cityt is megelőzi. Közben a Burnley 43.3 %-ban tartja magánál a labdát, ezzel ha nem is sereghajtó, de hátulról a 3. helyen áll. Viszont amiben totálisan utolsó, az a passz-százalék, magyarán a passzok minősége itt a legrosszabb. Mindössze az átadások 71%-a megy a társhoz, ez brutál pocsék szám. Még a második legrosszabb West Brom is 74,5-öt hoz, miközben pl. a Liverpool 86%-ot tud felmutatni.

Ez abból is adódik, hogy a 'pool sokszor meddő focit tol, mint tette a United ellen. Voltak lövések, helyzetek, akartak is, de a gól nem jött. Sokszor látjuk ezt Klopp csapatától. Közben a Burnley rengeteg hosszú átadással operál, a védő zónából egyből ütik felfelé a labdát az ellenfél tizenhatosára, és épp ezért ezek az ún. long ball-ok, a hosszú átadások kevesebb alkalommal találnak társat, mintha 4-5 méterre passzolna valaki. Egész egyszerűen más a stílus, de más a két csapat keretének minősége, és a célok is.

A Burnley itt beparkolja a buszt a kapu elé, aztán Salah-ék járatják majd a labdát balról-jobbra, és fordítva. Ha nem vezet a Liverpool akkor azért lesz nála a labda, ha majd vezet, akkor meg azért.

Az előző két alkalommal, amikor a Burnley a 'pool otthonában járt, akkor is nagyon elbukta a labdabirtoklást, de ez nem zavarja. A Vörösök 71 és 69 százalékban birtokolták a labdát, most is 70 körül, vagy inkább a felett lesznek. Nagyon egyoldalú meccset várunk, és benne van a pakliban, hogy lesz egy nézőbarát összecsapás. Ettől még a tipp jöhet, és reméljük, jönni is fog!

Címkék: sportfogadás, tipp,