Liverpool - Bayern München: Van Dijk hiányát használhatják ki a Bőrgatyások

2019-02-19
Jürgen Klopp Liverpooljának legfontosabb játékosa, a belső védő poszton alapember Virgil van Dijk eltiltott, így a Vörösök védelme könnyen átjáróházzá válhat. Kérdés csak az, hogy ezzel a hendikeppel tud-e élni a Bayern München

Liverpool - Bayern München

Kezdés: kedd, 21:00

 

A Liverpool csapata az előző idényben BL-döntőig jutott, és erre most is megvan még az esély. Az egyenes kieséses szakaszban azért nem kezd könnyű ellenféllel, ráadásul talán a csapat legfontosabb játékosa, Virgil van Dijk kénytelen kihagyni a találkozót. A Münchennél Müller lesz eltiltva, ám ő közel sem annyira fontos láncszem már, mint a jelenlegi Liverpoolnál a holland védő.

A Liverpool védelmének két belső embere alapesetben Gomez és van Dijk. előbbi hetek óta sérült, van Dijk pedig eltiltott. Lovren a combhajlítójával bajlódik, január elején játszott utoljára, akkor is hat percet. A Wolwes elleni FA Kupa meccsen sérült le a 6. percben, azóta nem lépett pályára. Bedobni őt a Bayern elleni BL-meccsre, az kb orosz rulett, Klopp nem fogja felvállalni. Gomez, Lovren és van Dijk tehát kihúzva, marad belső védőként Matip. Aztán hogy ki játszik mellette, az a jó kérdés. Valószínűleg egy középpályás lép vissza, aki lehet Milner, vagy lehet Fabinho. Valószínű, hogy inkább utóbbi, amit a Bayernnél nem bánnak, mert amikor Fabinho legutóbb azon a poszton játszott, nem teljesített jól.

Robertson és Alexander-Arnold viszont játékra kész, ami jó hír. A középpályán és elöl nincs baj, itt a védelem teljesítménye lesz kérdéses, milyen és mekkora hibákat vétenek majd Matipék. De jó kérdés, hogy a Bayernnél milyen hibákat vétenek hátul, mert idén mindent lehet mondani a Münchenre, csak azt nem, hogy sebezhetetlen. Utolsó 6 tétmeccsén minimum egy gólt rendre lenyelt a Bayern. Legutóbb az Augsburg kettőt gurított, kettőt kapott a Berlintől a DFB Kupa összecsapáson, és a BayArénában a Leverkusen egyenesen háromig jutott.

A Bayern az elmúlt három meccsén, ebben a hónapban, idegenben minimum két gólt kapott. Papíron a 'pool mindhárom csapattól erősebb.

Szóval erre az összecsapásra több tippet is be lehet húzni:

  • Mindkét csapat lő gólt @ 1,52 (Unibet)
  • Lesz büntető @ 3.20 (Unibet)
  • Lesz kiállítás @ 4,70 (Unibet)

A Mindkét csapat szerez gólt tipp adja magát. A büntető és a kiállítás azért rizikósabb opció, de G. Rocchi vezeti a meccset, akitől egyik sem áll távol. A Serie A-s találkozókon is mindkét kategóriában élmenőnek számít a sporik között. Pirosakat illetően formában van, utolsó három tétmeccsén kettőn is osztott ki piros lapot. A büntető sem ál távol tőle, minden második bajnokiján ítél egyet, és most két tétova védelem játszik majd, miközben a Liverpoolnál és a Bayernnél is remek támadókat találunk a csapatban.

Címkék: sportfogadás, tipp,