Liverpool - AS Roma: Még el sem kezdték, ez máris fura!

2018-04-23
Mennyi esély van rá, hogy a Liverpool ismét megkapja az UEFÁ-tól azt a sporit, aki a 3-0-ás City elleni győzelem alkalmával fújt? Nem sok, ennek ellenére Felix Brych ismét az Anfielden vezet...

Liverpool FC - AS Roma

Online sportfogadás tipp: Vendég-csapat büntetőlapjai 2.5 felett

Unibet odds: 1.60

Kezdés: kedd, 20:45

 

Felix Brych idén harmadjára vezet a Liverpoolnak a BL-ben

Összesen 37 játékvezető fújt idén mérkőzést a BL-ben. Ebből a 37-ből most kiesnek az olaszok és az angolok, vagyis összesen öten. Marad 32 spori, ebből a 32-ből az UEFA épp azt a Felix Brych-et küldte ismét az Anfieldre, aki a Liverpool Man. City elleni 3-0-ás meccsét vezette. Ez fura. Dr. Felix Brych egyébként sem vallhatja magát munkanélkülinek, ebben a BL-idényben a főtáblán 5 mérkőzést vezetett, ennél többet egyik kollégája sem. Kedden jön a hatodik találkozója, ezek után pedig még azt se zárjuk ki, ha a 'pool döntőbe jut, azt is Brych vezeti.

Azért fura ez, mert a Liverpoolnak van két német játékosa, Karius és Can, valamint a managere, Jürgen Klopp is német. A City elleni meccsen nem volt annyira fura Brychre bízni a játékvezetést, hisz Sané és Gündogan személyében a manchesteri csapatnak is voltak német játékosai, de az AS Roma keretében nincs német focista, és az edzői stábban sem találunk senkit, aki német lenne.

Felix Brych fiatal játékvezető, de az általa vezetett meccsekről, hibákról már vastag könyvet lehetne írni. A BL-ben igencsak foglalkoztatott sípmester, picit sem érdekes, hogy ő akármennyit hibázik, mindig kap meccset az UEFÁ-tól.

Nézzük az utolsó 4 BL-idényében hány meccsen vezetett, és hány sárga lapot szórt ki:

  • 2017/18 5 mérkőzés/21 sárga lap (4.2 sárga lap átlagban)
  • 2016/17 5 mérkőzés/24 sárga lap (4.8 sárga lap átlagban)
  • 2015/16 5 mérkőzés/29 sárga lap (5.8 sárga lap átlagban)
  • 2013/14 5 mérkőzés/22 sárga lap (4.4 sárga lap átlagban)

Aztán a sárgák mellett azért 2-3 piros lapot is felvillant BL-idényenként, ebből a bizonyos pirosból idén csak egyet mutatott fel. Egyelőre. Viszont ebben az öt meccsben nincs benne a Sporting-FCSB BL play off meccs, ahol a német 10 sárgát és egy piros lapot is felmutatott. Ez a játékvezető legutóbb a Leverkusen - Frankfurt Bundesliga-mérkőzést vezette, azon a találkozón hétszer vette elő a sárgát, ebből a hétből négyet a vendég-csapat kapott. Brych idén is adakozó kedvében van.

A doktor úr egyébként nem csak a Manchester City-Liverpool találkozót vezette idén a Vörösöknek, hanem a Sevilla elleni idegenbeli csoportmeccset is. Idén tehát harmadjára vezet Kloppéknak, és ez egyelőre tény. Lehet véletlen, lehet nem, de valahogy idén rendre a 'pool meccsén találja magát.

 

Lapokat, és vélhetően gólokat is kap az AS Roma csapata

Az AS Roma nem elégszik meg a Barca kiverésével. Igen ám, de idegenben nem csillog az olasz együttes, csak a Qarabagot sikerült megverni. Utolsó három BL-találkozóján egyaránt kikapott, ennek ellenére elődöntőt játszik. Ugyanakkor az nem fog a végtelenségig működni, hogy idegenben elhasal, aztán majd otthon annyit lő, ami szükséges a továbbjutáshoz, mindamellett még a rolót is lehúzza Alisson.

 

UNIBET - Első fogadásod 20.000 Ft-ig kockázatmentes

>>> Regisztráció itt <<<

 

A mi tippünk, hogy ezt a keddi mérkőzést az AS Roma csapata nem hozza le három kapott sárga (vagy piros) lap nélkül. Nézzük rá a középpályára, és annak is a közepére: Naingolan, De Rossi, Strootman. Potenciális lapmágnes mindhárom játékos, egyikőjük játéka sem nélkülözi a durvaságot sem, ha arra van szükség. Nem lesz könnyű dolga Florenzinek és Kolarovnak sem, akik a széleken játszanak majd, és védekezésben Manét, Firminót vagy Salah kell majd megállítani, akik ha lendületből jönnek, szabályosan tartani őket nem mindig lehet. Egy visszahúzás, mezráncigálás, apró kampó, máris villan a sárga. Fazio hátul szintén 'besárgulhat', amikor még a Sevillában játszott, éjjel-nappal lapot kapott. Ő azért a földön sebezhető, magas védőről beszélünk, a talajon Mané, Firmino és Salah bőven megverheti, és akkor neki sem marad más hátra, mint a szabálytalankodás.

Láttuk a Liverpool-Man City találkozót, és láttuk, hogy ha Salah-ék lendületbe jönnek, nem nagyon lehet megállítani a Liverpoolt. Az a Man. City, amely a PL talán legkevesebbet szabálytalankodó csapata, és csöppet sem a durvaságáról híres, négy ságra lapot szedett össze.

A hazai csapatnál ráadásul ott lesz a Milner-Oxlade-Henderson középpályás trió, három igencsak kemény focistával, nem igazán lehet elképzelni kemény ütközetek nélkül ezt az összecsapást. Brych spori egyébként az első félidőkben még szokta tartani magát, aztán a 2. játékrészben indul a laplavina, szinte mindenért villantja a lapot. A tippünk, hogy az AS Roma a rendkívül gyors támadókkal felálló Liverpool ellen nem fogja lehozni a meccset három büntetőlap alatt. Erre az opcióra az unibeten 1.60-as szorzóval fogadhatunk, ha legalább négy lapot szed össze az olasz csapat, az már 2.80-as oddsot jelent.

Címkék: sportfogadás, tipp,