Liverpool-Napoli: Amiből akár futball-klasszikus is lehet

2018-12-10
A Liverpool számára a szezon egyik legfontosabb meccse jön kedden. A BL-ben meg kell vernie a Napolit hazai pályán a továbbjutáshoz, az iksz, vagy a vendég-siker a Vörösök búcsúját jelenti,és valószínűleg maradna az Európa Liga.

Liverpool - Napoli

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,54

Kezdés: kedd, 21:00

 

Damir Skomina játékvezető nem kapott könnyű meccset az UEFA-tól, hisz itt a 'pool-Napoli találkozón a továbbjutás a tét. Videózni még nem lehet, így tévedni sem igazán kéne, mert tényleg nem babra megy majd a játék.

A 'pool legutóbb a PSG ellen elég halvány focit mutatott be, azóta viszont a PL-ben megnyerte az Everton elleni rangadót egy utolsó pillanatban szerzett góllal, és legyőzte a Burnleyt és a Bournemouth-t is. A foci nem mindig volt az igazi, bár a hétvégi 4-0-ás siker a Salah-triplával azért rendben volt. Igen ám, de sokszor leírjuk, hogy a kis- és közép-csapatok ellen nyer a Klopp-csapat, de amikor az ellenfél is komolyabb minőséget képvisel, akkor maximum ikszre futja. Legutóbb a PSG-t sikerült megverni még ősszel a BL-ben, azóta rangadót nem nyert a Liverpool.

Ami a Nápolyt illeti, valószínűleg nem is emlékszik már a vereség keserű ízére. Legutóbb még szeptemberben a Juvétól kapott ki utoljára, azóta egyszer sem. A Liverpoolt otthon elkalapálta, és a PSG-től sem kapott ki, sem otthon, sem Párizsban. A hétvégi Frosinone elleni 4-0-ás siker egy jó ráhangolódás volt, Zielinski korán gólt lőtt, onnantól csak a különbség volt kérdéses. Végül is négyet vágott a Nápoly, ahogy négyet vágott a Liverpool is.

Élesnek tűnik mindkét együttes, mi pedig reméljük, hogy nem lőtték el minden puskaporukat a csapatok hétvégén.

A tippünk szinte alap, szerintünk mindkét csapat be fog találni. Eleve olyan párosítás, ahol minden egyes percben támadni, kezdeményezni kell valamelyik csapatnak, hisz az X2 a vendégeknek jó, de ha vezetést szerez a Liverpool, már a Napoli van góllövési kényszerben.

A Liverpool csapatából kidőlt Gomez lábtörés miatt, valószínűleg Matip helyettesíti, akárcsak hétvégén, hisz Lovren játéka is kérdéses. Gomez és Van Dijk jó párost alkotott, jó kérdés, egy ilyen ki-ki meccsen majd Matippal mit hoznak össze. Mertens és Callejon padozott hétvégén, így ők valószínűleg kezdenek kedden. Insignével azért ezek a mélynövésű srácok a földön zavarba tudják hozni az olyan védőket, mint akár Matip, akár van Dijk. Levegőben nyilván esélytelenek, de a talajon tartva a labdát azért van keresnivalója a vendég-csapatnak. Azt meg nehéz elképzelni, hogy Klopp együttese 90 percen át nem talál be otthon. Salah is kezd magára találni, hétvégén hármat vágott, másrészt a Nápolyt azért főleg idegenben lehet mattolni. Vélhetően Hamsikék tudják, hogy ha tovább akarnak jutni, gólt mindenképp lőni kell, talán többet is. Nekünk viszont egy-egy dugó is elég a tipphez, aztán ha repetázni akarnak a srácok, azt sem fogjuk bánni!

Címkék: sportfogadás, tipp,