Liszenszüket veszélyeztetik a Facebookon hirdető kaszinók

2013-11-26
A szabályozó hatóság arra figyelmeztette a máltai kaszinókat és játéktermeket, hogy a liszenszükkel játszanak, ha közösségi oldalakon hirdetik magukat.

 

Az utóbbi időben több máltai kaszinó hirdetése is megjelent a Facebookon és más közösségi oldalakon. Három máltai kaszinónak aktív Facebook profilja is van, ahol a különböző rendezvényeiket és promócióikat reklámozzák, egyiküknek több, mint tízezer követője van.

 

Bár a máltai szerencsejáték törvény lehetővé teszi, hogy a kaszinók olyan helyszíneken hirdessék szolgáltatásaikat, amiket gyakran látogatnak a turisták - így például repülőtereken és hotelekben - a jogalkotók arra hívták fel a figyelmet, hogy a Facebookos hirdetés nem esik a törvény által meghatározott keretek közé (ami egyébként ugyanígy az újságokban való hirdetést sem engedélyezi).

 

A máltai szerencsejáték hatóság, az LGA ügyvezető elnöke, Joseph Cuschieri közölte, hogy a szervezet meg fogja vizsgálni a közösségi oldalakon megjelent reklámokat, és minden szükséges lépést megtesz, ha bebizonyosodik, hogy ezek a cégek megszegték a szabályokat.

A jelenlegi jogszabályok értelmében, ha egy kaszinó igazgatóját vagy vezetőjét vétkesnek találják  a szerencsejáték szabályok megsértésében, érvényteleníthetik a kaszinó liszenszét. Emellett a kaszinót akár 233 ezer eurós büntetés megfizetésére is kötelezhetik, a vezetője pedig maximum kétéves börtönbüntetésre számíthat.

 

Havonta egyébként körülbelül 18 ezer ember - köztük természetesen sok turista -  keresi fel a máltai kaszinókat, akiket leginkább az nyereményeket terhelő alacsony adók csábítanak. A máltai szabályozás szerint 25 évnél fiatalabbak nem léphetnek be sem a játéktermekbe, sem a kaszinókba. 

 

Címkék: kaszinó,