Lezárult a postán elveszett nyertes lottószelvény ügye

2020-10-30
Minden lottójátékos rémálma vált valóra, mikor egy floridai hölgy nyertes lottószelvénye elkeveredett a postán.

 

Sue Burgess a floridai lottó úgynevezett “Második Esély” játékán nyert 1000 dollárt, tehát úgy 310 ezer forintot. A Második Esély játékban nyeretlen lottószelvényekkel lehet részt venni, és a játékosoknak regisztrálniuk kell nevüket és kapcsolattartási adataikat is a szelvényszámuk mellett. 

 

Burgess elmesélte a helyi adónak, hogy a nyereményről értesítő emailt nem kapta meg, de a lottótársaság végül telefonon értesítette arról, hogy nyert. A 600 dollárnál nagyobb nyerteseknek általában azt tanácsolják, hogy személyesen vigyék be szelvényüket a helyi lottózóba, a koronavírus miatt azonban ezek zárva vannak. Burgess-nek így azt javasolták, hogy vagy dobja be a szelvényt a lottózó elé kirakott dobozba, vagy ajánlott levélként postázza azt a lottótársaság központjába, Tallahassee-be. 

 

“Nagyon fel voltam dobva. Mintha legalábbis egymillió dollárt nyertem volna.” – nyilatkozta Burgess. 

Pár héttel később azonban a floridai lottótársaság arról tájékoztatta, hogy mivel nem érkezett meg hozzájuk a szelvény, a szabályzat értelmében a nyereményt egy másik résztvevőnek kell átadniuk.

 

A hölgy felvette a kapcsolatot a postával, és a US Postal Service online nyomkövetőjében annyi látszott, hogy a küldemény augusztus 12-én megérkezett a Tallahassee-ben lévő postára, de nem került kézbesítésre a lottótársaság irodájába. Mikor ezzel az információval a hölgy felhívta a társaságot, ott azt a tájékoztatást kapta, hogy sajnos a szelvény hiányában nem tudják kifizetni neki a nyereményt.

 

„Ms Burgess helyzete meglehetősen szokatlan, és tudomásunk szerint, még soha nem történt hasonló egyetlen nyertessel sem.” – nyilatkozta a lottótársaság. A posta mosta kezét, és elnézést kért Burgess-től „az esetleges kellemetlenség” miatt.

 

A hölgy elkeseredésében felvette a kapcsolatot a helyi tévétársaság „Better Call Behnken” című műsorának szerkesztőivel. “Teljesen letaglózott az eset, elállt a lélegzetem.” – mesélte a pórul járt hölgy a riporternek.

 

Láss csodát: a riportot követő héten a FedEx kézbesítője csengetett be Burgess otthonába, és átadta a lottótársaság ezer dolláros csekkjét. „Ez aztán a happy-end” – örvendezett a hölgy. „Hihetetlenül meglepődtem, hogy a lottótársaság küldött nekem egy csekket.” – nyilatkozta. 

 

A nyertes azt tervezi, hogy a pénzből megjavíttatja a lerobbant mosogatógépét, és új gumikat vesz az autójára.

 

EuroMillions Szupersorsolás – elővételben

November 20-án idén negyedszerre is megrendezésre kerül az EuroMillions Szupersorsolás, 130 millió eurós, azaz 47 milliárd forintos kiinduló jackpottal. A Szupersorsolás az EuroMillions standard szabályai szerint zajlik. Ha nem lesz telitalálatos, a jackpot összege tovább halmozódik a következő sorsolásra, és addig növekszik, míg el nem éri a 200 millió eurós jackpot plafont. A theLotter online lottózóban már elővásárlásban kaphatóak a szelvények a november 20-i sorsolásra.

 

 

Címkék: lottó, lottónyertes,