Letartóztattak egy fogadót az Australian Openen, 10 évet is kaphat

2014-01-16
Az Australian Open keddi napjának talán az volt a legnagyobb szenzációja, hogy rendőrök vittek el a lelátóról egy brit fogadót, aki laptopjáról a meccs közben tette meg élőben a fogadásait.

 

A teniszmeccsek élő oddsszait az oddsmesterek menet közben változtatgatják, ők azonban nem a helyszínen, hanem műholdas közvetítés útján figyelik az eseményeket, így valamelyest késésben vannak a helyszínen ülőkhöz képest.  Ezt használta ki a 22 éves  brit férfi, aki a lelátóról hamarabb tudott reagálni a meccs eseményeire, mint ahogyan az oddsmesterek változtatni tudták az ajánlatot, így kedvezőbb helyzetbe került a fogadásoknál. A rendőrség információi szerint a fiatalember egy kelet-európai bűnszövetkezet tagja, mely különböző nemzetközi sporteseményeket céloz meg tevékenységével.

 

Ez az első eset, hogy valakit teniszmeccsen tartóztattak le pálya melletti fogadás miatt azóta, hogy tavaly áprilisban az ausztrál parlament elfogadta azt a jogszabályt, mely megtiltja az ilyen jellegű tevékenységet. A tavalyi évben már volt pár letartóztatás, de azok mindegyike focimeccseken történt. A jogszabály szerint a rajtakapott fogadók akár 10 év börtönbüntetéssel is sújthatóak. 

 

A pálya menti fogadás esete az is, mikor nem közvetlenül a lelátóról teszi meg a játékos a fogadást, hanem üzenetet küld egy másik személynek (általában a tengerentúlra) a meccs fordulatairól, aki így körülbelül 10 másodperces előnyben van a fogadóiroda oddsmestereihez képest, és ennyi idő alatt kedvező oddsszal tudja megtenni fogadását.

A rendőrség még vizsgálja, hogy volt-e, illetve ki volt a második személy a mostani esetben, és továbbra is figyelik a közönséget a torna ideje alatt.