Letartóztatták a sztárok sportfogadási tanácsadóját

2014-12-31
December közepén – miután 25 millió dollárral átverte egyik ügyfelét - letartóztatták Adam Meyer amerikai sportfogadási tanácsadót, aki önmagát szerényen csak a „sztárok sport tanácsadójának” nevezte. A vád: csalás, zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés.

 

Meyer - a Real Money Sports elnevezésű, fogadási tanácsadással foglalkozó cég vezérigazgatójaként – gyors meggazdagodással kecsegtető sportfogadási szisztémát kínált ügyfeleinek, akik 250 ezer dollárt (mintegy 65 millió forintot) fizettek tanácsaiért. Meyer azzal hitegette a játékosokat, hogy 60 százalék előnyt kovácsol számukra a fogadóirodákkal szemben, és több mint 130 sportszakembert alkalmaz. 

 

A vádirat szerint a kérdéses ügyfél, akit csak „’A’ áldozatnak” neveznek, még 2007-ben kezdett el tippeket venni Meyertől. 

 

Meyer kezdetben bemutatta az áldozatot pár bukmékernek, akikkel - hamis állítása szerint - nem volt semmiféle kapcsolata.  2008-ban Meyer azt mondta az áldozatnak, hogy utaljon át 1,2 millió dollárt olyan számlákra, melyek felett ő rendelkezett. 

 

Mikor aztán az áldozat később úgy döntött, hogy felhagy a játékkal, Meyer kitalált egy történetet, mely szerint az élete veszélyben forog, mert tartozik egy „Kent Wong” nevű gengszter-bukmékernek, aki valójában az ő alteregója volt.

 

Meyer beadta az áldozatnak, hogy “Wong” azt hiszi, hogy Meyer és az áldozat üzleti partnerek, és, hogy az áldozatot egyaránt felelősnek tartja az adósságért. Meyer még fel is hívta Kent Wong-ot megszemélyesítve az áldozatot, hogy pénzt követeljen tőle. Megfenyegette, hogy utaljon át neki több millió dollárt különböző bankszámlákra, melyeket valójában Meyer kezelt.

 

Mikor az áldozat végül közölte, hogy nem tud több pénzt küldeni, Meyer egy munkatársával elrepült Floridába, hogy találkozzon vele. „A találkozó során” – olvasható a vádiratban, „Meyer munkatársa elővett egy fegyvert, és követelte az áldozattól, hogy fizessen még több pénzt egy állítólagos szerencsejáték adósság miatt. A fenyegetésre válaszul az áldozat beleegyezett, hogy még 9,8 millió dollárt átad Meyernek.”

 

Meyer weboldala, az AdamWins.com szerint „Adammal kasszát lehet robbantani, és a nagyágyúk tudják ezt. Ügyfelei a Variety magazin címlapjáról kerülnek ki.” Meyer állítólag több, mint 1 millió dollárt nyert a Green Bay Packers sikerén a 2010-es Super Bowl-on. Számos tévés szereplésének egyikén azt állította, hogy büszke arra, hogy hatással lehet az emberek pénzügyi helyzetére, bár – mint a vádiratból kiderül – ez a hatás nem volt egészen pozitív.

 

 

Amit sztár ügyfélköre valószínűleg nem sejtett, az az, hogy Meyer 1996-ban három hónapot töltött egy szövetségi börtönben zsarolásért, üzérkedésért és fenyegetésért. Családon belüli erőszakkal is vádolták, és a Nevadai Szerencsejáték Felügyelet is nyomozást indított ellene ki nem fizetett adósságai miatt. 

 

Meyert Fort Lauderdal-környéki otthonában tartóztatták le december közepén, majd kórházba szállították, miután mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Ügyvédje, Brian H Bieber azt nyilatkozta, hogy „a vádiratban leírt tények nem teljesen pontosak”, és kérni fogja az ügyészt, hogy óvadék nélkül helyezzék szabadlábra Meyert. Ha bűnösnek találják, minimum hét év börtönbüntetésre számíthat.

 
Címkék: sportfogadás,