Letartóztatták a híres sportfogadót

2017-04-28
A “Vegas Dave”-ként ismert David Oancea-t 19 rendbeli szövetségi bűncselekmény elkövetésével vádolják – többet közt azzal, hogy hamis tb-számot megadva próbálta eltitkolni nyereményeit az amerikai kormány elől.

 

Oancea-t azzal vádolják, hogy vagy olyan tb-számot adott meg a fogadóirodáknak, ami nem az övé, vagy szimplán kitalált egyet. A vádirat szerint kilenc különböző alkalommal használt ál tb-számokat a Wynn Las Vegas és a Westgate SuperBook fogadóirodáiban.

 

Oancea az első meghallgatáson ártatlannak vallotta magát, azonban pár perccel azután, hogy elhagyta a termet, a rendőrség letartóztatta egy júliusi, bántalmazási ügy miatt, majd pár órával később szabadon engedték. 

 

Az USA-ban a tb-szám használatának eredeti és elsődleges célja, hogy annak segítségével az amerikai kormány monitorozni tudja az állampolgárok jövedelmét, és ez alapján döntsenek a különböző szociális juttatásokról. A kilenc számjegyű azonostó szám azon szövetségi hatóságok számára is elsődleges fontosságú eszközzé vált, melyek megpróbálnak lecsapni a pénzmosással és adócsalással foglalatoskodó szervezetekre.

 

A bűnüldöző hatóságok szerint Vegas Dave az ál tb-számokkal 881.600 dollár (250 millió forint) jövedelmet titkolt el (legalábbis átmenetileg) az amerikai adóhatóság (IRS) elől.

 

Vége a nyerő szériának

 

Oancea az utóbbi évek legsikeresebb profi sportfogadója volt Las Vegasban. Szerencsecsillaga és bankegyenlege 2015-ben emelkedett az égbe, mikor a MLB baseball szezon első hetében helyesen megtippelte, hogy a Kansas City Royals nyeri a World Series-t. A 30-1 oddsszal megtett fogadással 2,5 millió dollárt keresett. Ez volt minden idők legnagyobb olyan nyereménye, melyet valaki hosszútávú sportfogadással ért el.

 

 

Ezután elindította saját, sportfogadási tippeket kínáló oldalát (mely a mai napig él), ahol az MLB és az Ultimate Fighting Championship meccsekre ad tippeket az előfizetőknek. Oancea egyszer azt állította, hogy több mint 10.000 ügyfele van, akik fizetnek a sportfogadási tanácsaiért.

 

Úgy tűnik azonban, hogy Vegas Dave sikersorozata most véget ért, bár látszólag nem nagyon izgatja magát az eljárás miatt – a hír kipattanása után egy képet posztolt magáról a Twitteren, amint épp a Texas Rangers baseball-meccsén szurkol.

 

A bíró június 20-ra tűzte ki a tárgyalás időpontját – Oancea a 9 + 10 vádpont mindegyikéért 5 év börtönbüntetést kaphat…

 
Címkék: sportfogadás,