Lengyel, macedón vagy dán ellenfelet kaphat a Veszprém

2014-02-24
A csoportgyőztes, így az első kalapba kerülő MKB-MVM Veszprém az Eklemovic Nikolát is foglalkoztató lengyel Wisla Plockot, a macedón Vardar Szkopjét vagy a dán Aalborgot kaphatja ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi sorsolásán.

 

A magyar csapat idegenben kezd március 19. és 23. között, a visszavágót pedig hazai környezetben játssza március 26. és 30. között.  A Veszprém nem kerülhet össze a csoportjában negyedik ukrán Motor Zaporizzsjával, amelytől szombaton, a csoportkör zárásakor kikapott 26-22-re.

 

Veszprém, 2014. február 15. A veszprémi Momir Ilic örül a góljának a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoport 9. fordulójában, a MKB-MVM Veszprém - Croatia Zagreb mérkőzésen Veszprémben 2014. február 15-én. A Veszprém 34-27-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Veszprém, 2014. február 15.

 

Az európai szövetség a hírlevelében megjegyezte, hogy a Veszprém mellett szintén első kalapos a tavalyi négyesdöntő résztvevői közül három: a címvédő Hamburg, a második helyezett Barcelona, valamint az akkor negyedik THW Kiel. A 2013-as harmadik, a lengyel Kielce ezúttal csoportharmadikként a harmadik kalapba kapott besorolást.

 

A kiírás szerint a csoportelsők csoportnegyedikekkel, a csoportmásodikok csoportharmadikokkal találkoznak a nyolcaddöntőben, az elsők és másodikok otthon játsszák a visszavágót. Az azonos csoportból érkezők elkerülik egymást.

 

A kalapok:

1. kalap: MKB-MVM Veszprém, THW Kiel (német), FC Barcelona (spanyol), HSV Hamburg (német)

2. kalap: Rhein-Neckar Löwen (német), KIF Kolding (dán), PSG (francia), Flensburg-Handewitt (német)

3. kalap: Celje (szlovén), Kielce (lengyel), Metalurg Szkopje (macedón), Velenje (szlovén)

4. kalap: Motor Zaporizzsja (ukrán), Wisla Plock (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), Aalborg (dán)

 

nyolcaddöntő:

1. mérkőzés március 19-23., visszavágó: március 26-30.

negyeddöntő:

1. mérkőzés: április 16-20., visszavágó: április 23-27.

négyesdöntő (Köln):

elődöntő: május 31.

helyosztók: június 1.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,