Lemondott a Szerencsejáték Szövetség elnöke

2014-05-07
Az origo.hu értesülése szerint lemondott posztjáról Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke.

 

Schreiber kedden délután tájékoztatta kollégáit a döntéséről, miután kiderült, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium öt Budapest környéki kaszinókoncessziót ad ki az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinónak, kettőt pedig a Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft-nek, mint megbízható szerencsejáték-szervezőknek.

 

„Úgy éreztem magam, mint Királyhegyi Pál, amikor a munkaszolgálaton fenékbe rúgta a keretlegény. Ő is azt mondta: Tudják, mit? Most lett elegem az egészből!” – mesélte Schreiber az Origónak.

 

A Magyar Szerencsejáték Szövetség az ország legnagyobb, szerencsejátékos vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szövetsége volt, több mint 300 vállalkozás volt a tagja, ezek pedig a magyarországi pénznyerő automaták több mint 60 százalékát üzemeltették a játékgépek 2012. októberi betiltásáig. Schreiber 1998 óta volt a szerencsejáték-ipar kisvállalkozóit tömörítő érdekvédelmi szervezet elnöke. Többször tiltakozott a játékgépek betiltása és a kormány szerencsejáték-politikája ellen.

 

Címkék: kaszinó, nyerőgép,