Lelőtte testvérét, mert csalt a pókerben

2013-10-18
Egy michigani férfit azzal vádolnak, hogy egy otthoni pókerjátszma miatti vita hevében lelőtte testvérét.

 

A 44 éves Andre Moore és testvére, Jeffrey azon kaptak össze, hogy utóbbi állítólag csalt pókerezés közben. André iszonyú dühös lett, és mindenkit hazaküldött a pókerpartyról. Később észrevette, hogy Jeffrey el akar vinni valamit a házból, és eléállt.  Vitatkozni majd verekedni kezdett, aztán André fegyvert rántott, és mellbelőtte testvérét, aki a kórházban belehalt a sérülésbe. Andre feladta magát a rendőrségen, most a vádemelésre vár. 

 

A napokban úgy látszik lehetett valami a levegőben, mert egy másik szerencsejátékokkal kapcsolatos erőszakos bűncselekmény is történt. 

Egy 50 éves nő amiatt jelentette fel saját szerencsejáték függő fiát, mert miután nem volt hajlandó neki pénzt adni, a férfi egy parang macsétával támadt rá. „Szerencsejáték függősége az utóbbi öt évben rosszabbodott, és általában rendkívül fárasztó volt kontrollálni, hiszen gyakran dühkitörései voltak, különösen, ha nem adtam neki pénzt.” – panaszkodott az asszony a riportereknek a csütörtöki bírósági tárgyalás után.

Az azonban még őt is meglepte, mikor fia a legutóbbi alkalommal egy macsétát rántott elő, és megfenyegette, hogy azzal esik neki, ha nem kapja meg a pénzt. Az asszony úgy tudott megmenekülni, hogy azt mondta a férfinak, hogy el kell mennie a bankba a pénzért. Mikor a férfi beleegyezett, hogy elmenjen, nem a közeli bankba, hanem  egyik rokonához ment menedékért. Mikor meghallotta, hogy a fia a várost járja, és őt keresi, feljelentette a rendőrségen. „Először vacilláltam, de nagyon féltem, hogy mire ragadtathatja magát, mivel két hónapja már nekemvágott egy széket, mikor nem adtam neki pénzt.” – mesélte az asszony. Ha elítélik, a férfi akár 2 éves börtönbüntetést is kaphat.