Leicester - Brighton: Puel menesztése után feltámadnak Vardy-ék?

2019-02-26
A Leicester City gyenge formája és az eredménytelenség következménye volt, hogy a Crystal Palace elleni hatalmas zakó után Puel mesternek mennie kel. Helyét egyelőre a Mike Stowell veszi át, de csak átmenetileg irányítja a Leicestert a klub mindenese, Puel utódját vadul keresi a klubvezetés.

Leicester City - Brighton

Online sportfogadás tipp: Összes lövés 24,5 felett

Unibet odds: 1,90

Kezdés: kedd, 20:45

 

A Leicester City szurkolóinál még január elején, konkrétan január 6-án lett kivágva a biztosíték, amikor is a City a Newport County ellen kiesett az FA Kupából. Mindezt úgy, hogy a Newport negyed-osztályú, gyakorlatilag fél-amatőr státuszú együttes, és még ott is a tabella második feléhez tartozik.

Puelnek azt a meccset nem igazán bocsátották meg a szurkolók, de nem is tudták, hisz a Rókák a Newport elleni zakó után lejtőre kerültek. Azóta hat bajnokin egy pontot sikerült begyűjteni, ami még akkor is kevés, ha ezen hat csapat között volt a Tottenham, a Man. United és a Liverpool is. Az utolsó csöpp a pohárban a legutóbbi, hazai pályán 4-1-re elveszített bajnoki volt a Palace ellen. Puel helyét ideiglenesen a korábban is a klubnál dolgozó Stowell vette át.

Nagy csodát azért ne várjunk, Stowell gyakorlatilag egy báb. Igazából jelenleg edző nélküli csapat a City, de ez akár jól is elsülhet. Puellel azért megromlott egy-két játékos viszonya, simán lehet, hogy Vardyék fúrták őt, és valójában sokkal több van a Cityben.

Puel kikerült a képből, lehet játszani 'izomból', ami nem igazán jön jól a Brightonnak. A vendég együttes egyébként hasonló cipőben jár, 2019-ben még nyeretlen, és három pontra van a kieső zónától. Győzelmi kényszerben játszanak Murrayék.

A Leicester és a Brighton is nagyon rég örülhetett győzelemnek, jó esélyt látunk rá, hogy épp ezért mindkét együttes 19-re húz lapot, és nem fog óvatoskodni. A Rókák egyelőre még biztonságban vannak a kiesést illetően, de el kell kezdeni meccseket nyerni, mert a bajnokság hajrája nem kedvez nekik. Az utolsó három bajnokin a Chelsea, az Arsenal és a Man. City ellen játszanak, azok vélhetően a 'nagyoknak' mind tétmeccsek lesznek a BL és a bajnoki cím miatt, szóval a Leicesternek addigra be kell biztosítani a bennmaradást. Aztán mikor játszanak győzelemre, ha nem otthon a Brighton ellen.

 

A győzelemhez gólok, a gólokhoz lövések kellenek!

A Brighton pedig szintén gondolkodhat úgy, hogy kit verjenek meg a ligában, ha nem a pocsék formában lévő Foxes-t. A Brighton egyébként nem játszik rossz meccseket, nem lehet azzal vádolni a csapatot, hogy ne próbálna meg győzelemre törni. Utolsó három idegenbeli meccsén volt 2-2-es remije a West Hammel, 2-1-re kapott ki a Man. Unitedtől, aztán legutóbb egy adok-kapok meccsen úgy kapott ki 4-2-re a Fulhamtől, hogy a 17. percben 2-0-ra vezetett.

Győzelmi kényszerben vannak a csapatok, és készek tenni érte. Egyik fél sem a labdatartós, időhúzós foci híve. A Leicester a direkt focijával pár éve bajnoki címet nyert, de a Brightonra sem jellemző a labda dajkálgatása. Tempós mérkőzés lesz sok lövéssel, sok helyzettel. A tippnél számítanak a kaput konkrétan eltaláló lövések mellett a kapu mellé szálló lövések és a blokkolt lövések is.

Egyébként, ha már statisztikai fogadás, akkor érdemes megemlíteni, hogy a Brightonnak legutóbbi bajnokiján 16, a Leicester Citynek pedig 27 lövése volt. A Brighton által kapu felé küldött 16 is nagyon magas szám, de a City 27 kísérlete az olyan szám, ami szinte felfoghatatlanul magas. (Csak mellékesen, hogy tudjuk hová tenni ezt a 27 lövést, a hétvégi Man. United - Liverpool meccsen összesen 13 lövést hoztak össze a csapatok)

Címkék: sportfogadás, tipp,