Legyőzte a hollandokat a női pólóválogatott

2014-07-04
Két vereséget követően javított a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi tornán: Merész András szövetségi kapitány együttese a hollandok fölött diadalmaskodott négy góllal.

 

Eredmény:

Magyarország-Hollandia 16-12 (3-2, 3-2, 5-2, 5-6)

a magyar góllövők: Kisteleki H., Kisteleki D. 3-3, Bujka 2, Csabai, Antal, Czigány, Szücs, Takács, Keszthelyi, Tóth, Illés 1-1

 

A margitszigeti Európa-bajnokság utolsó felmérő állomásán 2-2-ig tartotta a lépést a németalföldi együttes, amely a kontinensviadalon a magyarok egyik csoporttársa lesz. A kirisi rendezvény honlapja szerint 5-2-ről 5-4-re közelebb zárkózott ugyan a rivális, utána azonban fokozatosan növelte a különbséget a Merész-alakulat, amely a harmadik játékrész végére 11-6-ra elhúzott. A befejező nyolc percben potyogtak a gólok, de a hollandok csak minimálisan tudtak faragni hátrányukból. A magyaroknál minden mezőnyjátékos legalább egyszer eredményes volt.

 

Az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és a házigazda Oroszország válogatottja mellett a világbajnoki erősségű hatcsapatos torna résztvevője még a spanyol nemzeti együttes. A magyarok pénteken az oroszokkal játszanak.

 

kedden játszották:

Egyesült Államok-Magyarország 13-10

 

szerdán játszották:

Olaszország-Magyarország 15-11

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,