Legyőzte Izraelt a női teniszválogatott

2014-02-10
Babos Tímea és Jani Réka-Luca nyert párosban, így a magyarok 2-1-re legyőzték az izraelieket a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornájának helyosztóján, ezzel a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végeztek.

 

A Syma Csarnokban az 5-8. helyért vívott párharc harmadik meccsén a megsérült Szlavikovics Szabina helyett az utolsó pillanatban Babos ugrott be Keren Shlomo és Ofri Lankri ellen, s a hazai duó nem sok esélyt adott riválisának. Az első szettben kétszer elvették az izraeliek adogatását, majd a másodikban hamar 4:1-re elhúztak. Innen az ellenfél még 4:4-re visszakapaszkodott, ám utána Babosék két gyors gémmel eldöntötték az 58 perces meccset.

 

A két válogatott másodszor találkozott, a 2001-es első összecsapáson a magyarok - Kuti-Kis Rita, Mandula Petra, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó felállásban - 3-0-ra nyertek, és sikerükkel feljutottak a világcsoportba. A 2003 óta az euro-afrikai zóna I-es csoportban szereplő magyarok - akik előzőleg 2008-ban rendeztek Fed Kupa-csoporttornát - megismételték tavalyi szereplésüket, amikor az izraeli Eliatban lebonyolított tornán ugyancsak ötödikek lettek.

 

"Párosban most kisegíteni ugrottam be, mivel Szabina előtte hosszú mérkőzést vívott, ezzel együtt ez a pár nap természetesen főleg a szép egyes győzelmemről marad emlékezetes számomra, és hogy meg tudtam fordítani meccseket" - nyilatkozta az MTI-nek Babos.

 

Barátosi Levente szövetségi kapitány kifejtette, az ötödik helyet felértékeli, hogy a válogatott erős csoportba került a sorsolásnál.  "A vártnál jobb volt ez a szereplés, ünnepi sikert arattunk a britek ellen a Magyar Tenisz Napján, lélektanilag a legfontosabb pedig a lettek elleni kötelező győzelem volt" - tette hozzá.

 

A helyosztók eredményei:

az 5-8. helyért:

MAGYARORSZÁG-IZRAEL 2-1

Babos Tímea, Jani Réka-Luca - Keren Shlomo, Ofri Lankri 6:3, 6:4

korábban:

Jani Réka-Luca - Keren Shlomo 6:4, 6:3

Szlavikovics Szabina-Ofri Lankri 3:6, 6:3, 6:7 (3-7)

 

korábban:

Belgium-Portugália 2-1

 

a feljutásért:

Románia-Ukrajna 2-0

Hollandia-Fehéroroszország 2-0

 

a 9-12. helyért:

Nagy-Britannia - Ausztria 2-0

Horvátország-Törökország 2-1

 

a bennmaradásért:

Lettország-Szlovénia 2-0

Bulgária-Luxemburg 2-0

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,