Leeds-Rotherham: A 'Bolond' csapata ismét szállíthatja a gólokat

2018-08-16
A Leeds eddig is kedvelt klub volt Angliában, ám most, hogy Bielsa irányítja a csapatot, még nagyobb figyelem övezi.

Leeds - Rotherham

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól felett

Unibet odds: 1.60

Kezdés: 08.18. 16:00

 

Marcelo Bielsa nem egyszerű ember. Egyesek szerint bolond, nem véletlenül ez a beceneve, mások szerint zseni. Vagy mindkettő.

Ami tény, hogy az argentin mester csapatai nem játszanak unalmas tili-toli focit. Támadó-felfogású edző, és mint ilyen, a csapatai is. Nyáron rengeteg edzőmeccset játszott a Leeds, Bielsa valószínűleg próbálta begyakoroltatni a kerettel, milyen játékot is szeretne látni. A rajt pedig elég jól sikerült, mert a Leeds nem csak nyert, látványosan is játszott.

A Championship első körében 3-1-re verte a Stoke City-t, amely együttes tavaly a Premiershipben szerepelt. Aztán idegenben a Derby ellen is sikerült győzni (1-4), az sem volt épp unalmas összecsapás. Azóta Ligakupa meccsen a Bolton ellen is sikerült győzni, szóval egyelőre hasít a Leeds United.

Mindkét meccsre jellemző volt a sok helyzet, a gólok, a lövések, szóval minden, ami Bielsa filozófiájához hozzá tartozik. A Leedsre is jellemző az agresszív letámadás, már az ellenfél tizenhatosánál megzavarják az ellenfeleket, elsődleges cél a labdaszerzés, de nem egy-két emberel, mindenki erre fókuszál. Ehhez persze erő kell, talán nem véletlen az sem, hogy a mostani Leeds keretben egyedül a rutinos spanyol Pablo Hernandez töltötte be a 30. életévét. Tele van a Leeds pofátlanul fiatal, épp ezért még sikerekre éhes labdarúgókkal. Bielsa őket még tudja motiválni, és mivel eddig tétmeccseket tekintve háromból három győzelem, ezek a játékosok elhiszik, hogy a Bielsa által mutatott út járható. A taktika működik, a győzelmek jönnek, a nézők ismét imádják a csapatot, és nem csak a Leeds-fanok!

Mi ezt a hullámot próbáljuk kihasználni, mert a Leeds Unitednél egyelőre Bielsa filozófiája működik. Mi hétvégén is a gólokra tippelünk, mert azt látni kell, hogy a lőtt gólok mellett általában (tétmeccsen mindig) jön a kapott gól is. Edzőmeccseken pl. az Oxford ellen négyet, a Guiseley ellen hármat kapott a Leeds. Csak idő kérdése, mikor jön egy olyan csapat, aki többször is átjátssza az agresszív letámadást.

Persze nem biztos, hogy a Rotherham állítja meg a Leeds vonatot, ez a Rotherham az első fordulóban idegenben ugyanis 5-1-re kapott ki a Brentfordtól, a hazai csapatnak 13 szöglete, és 10 kaput eltaláló lövése volt. Az öt gól is önmagáért beszél, de a lövések és szögletek száma is mutatja, hogy a Rotherham csak asszisztált a Brentford győzelméhez.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,