Lecsapnak az illegális szerencsejáték oldalakra az olaszok

2020-09-28
Az olasz kormány egy olyan új rendeletet készít elő, amelynek célja, hogy megnehezítse az illegális online szerencsejáték-szolgáltatóknak az olasz piachoz való hozzáférést.

 

A jogszabály értelmében a telekommunikációs és internet szolgáltatók a jövőben kötelesek lesznek blokkolni az illegális vagy „káros” tartalmú webhelyeket, ideértve az olyan szolgáltatók szerencsejáték-oldalait is, melyek nem rendelkeznek olasz engedéllyel, illetve az olyan platformokat, melyeken szabályozott és szabályozatlan játékok is elérhetők.

 

A társaságokra 30.000 és 180.000 euró közötti pénzbírságot szabhatnak ki, ha nem blokkolják ezeket az oldalakat. 

 

Az olasz kommunikációs hatóság, az AgCom vizsgálatot indított a Google ellen is, annak keresőjében megjelenő, külföldi szerencsejáték szolgáltatók oldalaira irányító reklámok miatt.

 

A földi szerencsejáték-ágazatban új adókulcsot vezetnek be a szórakoztató gépekre. Ebbe a kategóriába tartoznak az utalványokban kifizető gépek, flippergépek és videojátékgépek. Az eszközök műszaki gyártására, a közigazgatási előírásokra és a helyszínenként megengedett gépek maximális számára vonatkozó szabályok mind módosulnak.