Lebukott egy illegális sportfogadó hálózat

2012-10-26
15 hónapnyi nyomozást követően az állami és szövetségi hatóságok lebuktattak egy illegális sportfogadói hálózatot Las Vegasban – a 25 letartóztatott mindegyike 25 évnyi börtönbüntetés elé néz.

 

A piramisrendszerben felépülő hálózat csúcsán a bukmékerek, középen a pénzbegyűjtők, a legalsó szinten pedig az ügynökök tevékenykedtek. A New York-i hatóságok a múlt évben hívták fel a Nevadai Szerencsejáték Felügyelet figyelmét a gyanúsítottakra, többek közt Mike Colbert-re, a Cantor Gaming vezérigazgatójára. Nyomozást indítottak, melyben akkor állt be fordulat, mikor a szervezett bűnözés elleni csoport egyik tagja pénzbegyűjtőként be tudott épülni a hálózatba.

A hatóságok beszámolója szerint a hálózat olyan online szerencsejáték oldalakat használt az illegális sportfogadások begyűjtésére, mint a PinnacleSports.com, a Jazz Sports, a Wager4You, a PlayHere (GoPlayHere néven is ismert volt), valamint a BetCris. Az országos hálózat a hírek szerint legalább 50 milliót keresett ténykedése 18 hónapja alatt.

A nyomozók több, mint 7,5 millió dollár készpénzt foglaltak le, a gyanúsítottak, ha bűnösnek találják őket, 25 évnyi börtönbüntetésre számíthatnak. 

 

Heten a letartóztatottak közül (Fotó: Las Vegas Metro Police Department)

 

Címkék: sportfogadás,