Lebukott a családi vállalkozásként üzemelő óriási illegális sportfogadási hálózat

2019-07-19
A texasi család öt év alatt alsó hangon 52 millió dolláros forgalmat bonyolított.

 

Június végén egy texasi család három tagja bűnösnek vallotta magát a szövetségi bíróságon az ellenük felhozott vádakban, mely szerint illegális sportfogadási hálózatot üzemeltettek. Ha már belekezdtek, nem aprózták el - az Igazságügyi Minisztérium szerint az egyik legnagyobb hálózat volt az övék az Egyesült Államokban.

 

Larry Tillery, felesége, Judy Kay Tillery, és fiuk, Brian Tillery – mindnyájan Beaumontból – 30 éven keresztül fogadtak illegális téteket legális családi vállalkozásuk keretében – az illegális fogadóirodát használt autókereskedéssel álcázták. Az ügyészek úgy vélik, hogy 2011 és 2016 között Tillery-ék legalább 52 millió dollárnyi tétet fogadtak el.

 

A 69 éves Larry Tillery és a 46 éves Brian Tillery bűnösnek vallotta magát jogellenes tevékenységből és az adókijátszásból származó vagyontárgyak monetáris tranzakciói vádjában. A 62 éves Judy Tillery, pedig szintén bűnösnek vallotta magát pénzügyi tranzakciók átstrukturálásában,  melynek célja az volt, hogy elkerüljék az adófizetési kötelezettséget.

 

 

„Tillery-ék figyelmen kívül hagyták az állami és szövetségi szerencsejáték-törvényeket, és hatalmas hasznot hajtottak a bűnözői vállalkozásból. Arra törekszünk, hogy behajtsuk a teljes pénzbírságot, és arra számítunk, hogy Larry Tillery börtönbüntetése üzenet lesz azok számára, akik az illegális fogadásból profitálnak.” – áll Joseph Brown ügyész hivatalos közleményében.

 

Tillerys-k először 2014-ben kerültek a szövetségi hatóságok látókörébe, amikor egy fedett ügynök beépült egy másik illegális fogadási hálózatba, és kapott egy tippet, hogy Larry Tillery egy nagytétes beaumonti bukméker, aki akár 100.000 dolláros téteket is fogad egy-egy sporteseményre. 

 

Elkezdték megfigyelésüket, mely keretében 2017. februárjában lehallgatták Tillery telefonját, és felvették amit feleségével épp a Super Bowl-ra náluk megtett fogadásokat vitatta meg. Tillery-t ezt követően letartóztatták.

 

A vádirat szerint Tillery egy weboldalt használt a fogadások intézésére és nyomon követésére. Felesége segített a pénzmosásban, mely során a pénzt befizette személyes bankszámlájára, majd a férje által ellenőrzött számlákra írt csekkeket.

 

Brian Tillery fogadásokat gyűjtött be az ügyfelektől, és intézte a kifizetéseket az apja nevében - gyakran átutalta az illegális szerencsejátékból származó összegeket, sőt a postán keresztül  is küldött pénzt, néha a 10.000 dollárt is meghaladva.

 

“Nem vagyok tökéletes, néha követtem el hibákat.” nyilatkozta Larry Tillery a KFDN TV-nek.

A bírósági megállapodás részeként Tillery-ék elfogadták a több mint 32 millió dolláros pénzbírságot, és 1,7 millió dollár készpénz, valamint számos más tulajdon, köztük ékszerek, luxus órák és sport emléktárgyak elkobzását.

Larry Tillery 10 éves börtönbüntetésre is számíthat egy szövetségi börtönben, Judy és Brian Tillery pedig öt-öt évet kaphat.

 
Címkék: sportfogadás,