Leállítják az online szerencsejátékokat Németországban

2019-12-16
A német szerencsejáték hatóság felszólította a liszensz-tulajdonosokat, hogy állítsák le online szerencsejáték szolgáltatásaikat.

 

Miközben Németország épp szerencsejáték-ipara új szabályainak és rendeleteinek kidolgozásával küzd, az online szerencsejátékokat továbbra sem fogadják tárt karokkal. A német online sportszerencsejáték-engedélyezési hatóság, a Hesse államot képviselő Darmstadti Regionális Tanács (DRC) szólt az engedélyeseknek, hogy a lehető leghamarabb le kell állítaniuk minden online szerencsejáték és pókerjáték szolgáltatást. Ha nem teljesítik a kérést, elveszíthetik az engedélyüket – írja a CalvinAyre.com.

 

A nyilatkozatot az engedélyezési folyamat késleltetésére irányuló számos felhívás eredményeként adták ki, mialatt Németország előkészíti a szerencsejátékokról szóló harmadik módosított állami szerződés végrehajtását. Az ideiglenes szabályokat várhatóan 2020. január 1-től vezetik be, 2021. június 30-ig maradnak hatályban, és a szabályozó azt akarja, hogy az üzemeltetők tudják, hogy a szerencsejáték-szektorral kapcsolatos bármilyen késedelem vagy bizonytalanság nem ad engedélyt számukra online kaszinók üzemeltetésére. 

 

A szabályozó hozzátette: „Amint a harmadik módosított állami szerződés hatályba lép, azok a sportfogadási szolgáltatók, amelyek továbbra is a német piacon tevékenykednek anélkül, hogy erre engedélyt kapnának, szankciókra számíthatnak.” A DRC szorgalmasan együttműködik a regionális ügyészséggel, a médiával, a szabályozókkal és a Szövetségi Pénzügyi Hírszerzési Egységgel annak biztosítása érdekében, hogy az üzemeltetők betartsák a szabályait, és kiderítsék, ha valamelyik szervezet megsérti azokat. Figyelmeztetést adott ki, hogy "ha egy engedély iránti kérelmet nem nyújtanak be a Darmstadti Regionális Tanácshoz, akkor azonnal megakadályozzuk az illegális tevékenységet".

 

Ennek a fellépésnek a része lehet a működési engedély elvesztése vagy még rosszabb. Az esetleges jogsértésekről állítólag értesíteni fogják Belügyminisztériumot, mely a fizetési csatornák mögött álló szabályozóként letilthatja a bankszámlákat és befagyaszthatja a pénzmozgásokat.

 

Számos szerencsejáték-szolgáltató szólalt fel az engedélyezési folyamat ellen, és vannak olyan fenyegetések, hogy a szabályozó jogi lépésekkel szembesülhet az eljárás miatt. Az egykor megbízható piacnak tekintett Németországban a szolgáltatók most aggódnak a jövőjük miatt, különösen a többi országban a közelmúltban megtörtént rajtaütések fényében. 

 

A GVC Holdings például, amely jelentős veszteségeket szenvedett az Egyesült Királyságban, arra számított, hogy Németország megerősíti pozícióját, és kész harcolni minden olyan szabályozással szemben, amely csökkenti a lehetőségeit az országban.