Látni akarja Ferenc pápát? Lottózzon!

2015-07-29
Ferenc pápa szeptember végén látogat el először az Egyesült Államokba; ötnapos útja során Washington D.C-ben, Philadelphiában és New Yorkban teszi tiszteletét. A philadelphiai közlekedési hatóság az óriási érdeklődés miatt lottósorsolással dönti el, hogy ki kap jegyet és ki nem…

 

A tegnap tartott sajtótájékoztatón a közlekedési hatóság (SEPTA) bejelentette, hogy az erre kialakított weboldalon 350 ezer jegyet fognak elérhetővé tenni augusztus 3-án, egy 24 órás idősávban. „Mindenki azonos eséllyel indul.” – közölte a hatóság sajtószóvivője. „Nincs jelentősége annak, hogy a nap melyik szakaszában jelentkezik valaki a sorsolásra.”

 

A lottósorsolásos rendszert azért kellett bevezetni, mert a normál, 10 dolláros egynapos jegyek után hétfőn akkora volt a kereslet, hogy a társaság weboldala nem bírta a terhelést, és összeomlott. Az első 10 percben körülbelül 900 ezer látogató volt az oldalon – percenként körülbelül 1.700 tranzakciót indítottak. 

 

A lottósorsolást a TicketLeap cég fogja lebonyolítani. „A jelentkezés lezárultát követően a TicketLeap átvizsgálja az adatokat, kiszűri a duplikált és gyanús jelentkezéseket. A sorsolás után a nyerteseket email-ben értesítik.”

 
Címkék: lottó,