Labdarúgó NB I - A DVTK is megkapta a licencet

2013-05-28
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága megadta a Diósgyőri VTK-nak az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. A csapatnál kedden az is eldőlt, hogy a következő kiírásban Szivics Tomiszlav lesz a vezetőedző.


A klub honlapjának tájékoztatása szerint a bizottságtól a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító, úgynevezett UEFA/NB I-es klublicencet kapta most meg az együttest működtető Diósgyőr FC Kft.
A DVTK volt az egyetlen csapat az élvonalbeli és bennmaradást érő helyeken álló gárdák közül, amelynek a licencadó bizottság első fokon sem április 29-én, sem május 15-én nem adta meg a licencet.
A licencadó testület első fokon előbb 12, majd nyolc csapatnak biztosította az élvonalbeli szerepléshez szükséges engedélyt.
A magyar útlevéllel is rendelkező szerb Szivics a klub honlapja szerint szóban állapodott meg kedden a vezetőkkel arról, hogy a 2013/2014-es idényben ő irányítja majd az együttest. A 46 éves tréner jelenleg a paksi csapatot vezeti, korábban pedig a Kecskeméttel nyert Magyar Kupát. Hazájában az U17-es és U19-es válogatottat is irányította.Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,