LaLiga: Messi kihagyja a szezonnyitót

2019-08-16
Csütörtökön vált biztossá, hogy Lionel Messi meghosszabbítja a nyári szünetét, és nem lép pályára a Bilbao elleni a szezonnyitón pénteken. Elvileg nem teljesen egészséges, gyakorlatilag még igazán nincs kedve játszani.

Athletic Bilbao - FC Barcelona

Online sportfogadás tipp:  Raul Garcia lapot kap

Unibet odds: 2.70

Kezdés:  2019.08.16. 21:00

 

A Barca nem sűrűn játszik péntek esti bajnokit, de bajnokként nem tehet mást. A Bilbao elleni idegenbeli találkozóval elrajtol a spanyol élvonal is, kezdetét veszi az üldözőverseny. Természetesen a címvédő katalán csapat a favorit, aztán jönnek a madridiak, és szépen sorban az olyan kihívók, mint a Valencia vagy a Sociedad.

A baszk Bilbao otthon elég szívós csapat képét festi magáról, az új San Mamésbe sem szívesen utaznak a csapatok. A Bilbao tutira felkészült erre a találkozóra, egyébként is fel szokott pörögni a nagyok ellen. Ha már pörgés, akkor Raul Garcia. Neki a spori előre adhatna egy sárgát, esetében nem az a kérdés, hogy kap-e lapot, hanem az, hogy mikor. Ő már nem fiatal, 33 évesen a rutinos rókák táborát erősíti. Viszont annyi energia van benne, mintha 23 lenne. Ő mindig keményen küzd, ha 3-0-ra vezet a csapat, ha 5-0-ra ég, ő mindig 100%-on pörög. Garciát ritkán látjuk enerváltnak, vagy talán soha. Ilyen mentalitású spíler, és bár elvileg a kreatív zónát erősíti, és elsősorban a gólok, gólpasszok, helyzetek kreálása a feladata, ő a védekezésből is kiveszi a részét. Igazi all round spíler, azért Simeone filozófiája és az övé nem állt távol egymástól, anno az Atletivel az ő is sok sikerből kivette részét.

A Bilbaóban sem levezet és alibizik, amíg Raul Garcia játszik, ő 100%-on pörög. Gyakran persze túlpörög, és akkor nincs mese, villannak a lapok. Jó esetben egy és sárga. Rosszabbik esetben pedig vagy a 2. sárga, vagy egyből piros. Bár elvileg a kreatív zóna tagja (gyakorlatilag all round középpályás) minden Athletic-es évében több sárgát gyűjtött, mint gólt lőtt. Minimum 10 lapot minden idényben összekapart magának, tavaly 13-at, ami 'egyéni rekord'. Szóval ahogy halad az idő, Raul Garcia egyre lassabb. Ez persze törvényszerű, de a szíve mindig viszi előre. Nem mindig veszi fel a versenyt a 20-éves fiatalokkal, viszont Garcia sosem futamodik meg, ő azért ha kell, odapakol egy 'csomagot' az ellenfélnek.

Carlos del Cerro Grande vezeti a nyitómeccset, legutóbb is ő fújta a Bilbao-Barcát, akkor 6 sárgát és 1 pirosat osztott ki. Azon a találkozón Garcia igazi jó fiú volt, nem kapott lapot, de azért ha megnézzük az utolsó 10 bajnokiját, hétszer villant neki a sárga...

Címkék: sportfogadás, tipp,