Kupagyőztes a Benedek-csapat

2013-02-17
Százszázalékos teljesítménnyel végzett az első helyen az új összetételű pólóválogatott a Volvo Kupán, miután a vasárnapi zárómérkőzésen három góllal nyert Románia legjobbjai ellen.

 

A magyar juniorválogatottat (13-7), majd a kanadai nemzeti együttest (8-5) is legyőző magyar felnőttcsapat a Kecskeméti Élményfürdőben rendezett torna befejező összecsapásán gyorsan vezetést szerzett: alkalmi centerként Decker Ádám használta ki az első emberelőnyt, igaz, a románok hamar egyenlítettek (1-1). Török Béla és Bátori Bence jóvoltából a meccs eleje egyre szebben alakult (3-1), csakhogy a rivális másként gondolta. Olyannyira, hogy kétszer fórból, egy ízben pedig megúszásból betalálva átvette a vezetést (3-4).

 

A második játékrészből három perc telt el, amikor a hideg zuhanyt az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert "leállította": létszámfölényes helyzetnél hatalmas gólt lőtt, kár, hogy hasonlóan látványos román válasz következett (4-5). A hat az öt elleni játékban aztán Vámos Márton, majd Török gondoskodott az újabb fordulatról (6-5), így a nagyszünetre a magyar alakulat vonulhatott el némi előny birtokában.

 

A harmadik negyed hatásos felvezetését Kis Gábornak, a csapat másik olimpiai bajnokának húzásos centergólja jelentette, Török távoli bombagóljával pedig 8-5-re ellépett a hazai gárda. Ám hogy maradjanak izgalmak a folytatásra is, a fórból és akcióból is eredményes románok visszazárkóztak 8-7-re. Hosnyánszky oktatófilmbe illő csavart góljával, s Bátori, majd Decker újabb emberelőnyös találataival azonban magyar szemszögből ismét felettébb biztatóvá vált a helyzet (11-7).

 

A derűlátást az sem csökkenthette, hogy az utolsó nyolc percben fórból gyorsan szépítettek a vendégek, főleg mert lefordulás végén Szivós Márton is feliratkozott az eredményjelző táblára (12-8). A hajrában még egy román gól született, de a lényegen ez már mit sem változtatott: az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányította válogatott mindhárom mérkőzését megnyerve tornagyőztes lett Kecskeméten.

 

Eredmény: 

Magyarország-Románia 12-9 (3-2, 3-3, 5-2, 1-2)

a magyar góldobók: Török 3, Hosnyánszky, Bátori, Decker Á. 2-2, Vámos, Kis G., Szivós 1-1

 

korábban:

Kanada-Magyar juniorválogatott 11-7 

pénteken játszották:

Kanada-Románia 12-11

Magyarország-Magyar juniorválogatott 13-7

szombaton játszották:

Románia-Magyar juniorválogatott 12-8

Magyarország-Kanada 8-5

A 7. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Románia 3, 4. Magyar juniorválogatott 0

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,