Közel fél évig lapult az 5 milliárdot érő lottószelvény egy kesztyűtartóban

2012-11-05
Egy kaliforniai nagymama hónapok óta alig tudta kifizetni 600 dolláros villanyszámláját, miközben már majdnem fél éve lottómilliomos volt – csak éppen fogalma sem volt róla, hiszen lottószelvénye elfeledve hevert kocsija kesztyűtartójában.

 

Julie Cervera csütörtökön kapott egy fotót, ami a lányát ábrázolta, amint épp megvásárolja a nyertes lottószelvényt egy italboltban. A fotót a lottótársaság tette közzé, hogy megtalálják a májusi sorsolás titokzatos nyertesét.

“Elsőször azt gondoltam bankot rabolt, mert nem láttam a feliratot.” mesélte Cervera nevetve. „Feltettem egy másik szemüveget, és akkor láttam, hogy az áll rajta, hogy nyert. Nem hittem el.”

 

Májusban anya és lánya együtt mentek haza autóval, mikor a lány arra kérte édesanyját, hogy álljon meg valahol, hogy tudjon venni egy üveg vizet. Cervera megkérte, hogy vegyen egy lottót is neki, így Marquez egy Super Lotto Plus szelvénnyel hagyta el a boltot, amit Julie a kocsi kesztyűtartójába tett.  „Van vagy 200 szelvényem otthon. Sosem ellenőrzöm őket.” mesélte pénteken a gyerekeivel és unokáival tartott sajtótájékoztatón.

Cervera, aki 20 éven át rokkantsegélyből élt, gyermekeit és nagybátyját fogja támogatni az összegből. Magának csak egy pár új tornacipőt szeretne.

 

A nyertes szelvény november 26-én lejárt volna, így a kaliforniai lottótársaság elkezdte keresni a nyertest. Megtalálták a bolt biztonsági kamerájának felvételét, és megjelentették a fotót egy helyi lapban, melyet a nyertes másik lánya vett észre.

Cerverának 180 napja volt, hogy felvegye a nyereményt, ha nem jelentkezett volna érte, a milliókat szétosztották volna a kaliforniai iskolák között. A tavalyi évben több mint 20,5 millió dollárnyi nyereményért nem jelentkezett a gazdája.

 

Forrás: The Province