Közel a továbbjutáshoz Uruguay

2013-06-21
A Konföderációs Kupa B csoportjának 2. fordulójában Uruguay 2-1-re győzött Nigéria ellen.

 

A Konföderációs Kupa B csoportjának 2. fordulójában Nigéria Uruguay csapatával találkozott. A mérkőzést Forlanék kezdték jobban, hiszen a találkozó első 15 percében Uruguay akarata érvényesült, mezőnyfölényét a 17. percben Diego Lugano gólra váltotta.

 

Uruguay vezető találata felébresztette a nigériai csapatot, akik kezdeményezőbben lettek, és a 37. percben Mikel lövése után ki is egyenlítettek. Az első játékrészben már nem született több találat, 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Mindössze öt perc telt el a második játékrészből, mikor ismét magához ragadta a vezetést Uruguay: egy nigériai labdavesztés után Forlan lőtt hatalmas gólt (1-2).

 

A második félidőben Nigéria mindent megtett, hogy egyenlítsen, és még a 95. percben egy szöglet után is volt lehetőségük, azonban gólt már nem sikerült lőniük, így 2-1-es vereséget szenvedtek Uruguaytól.

 

B csoport, 2. forduló:

Nigéria-Uruguay 1-2 

Spanyolország-Tahiti 10-0

 

A B csoportot Spanyolország vezeti 6 ponttal, Uruguaynak és Nigériának 3-3 pontja van. Az utolsó fordulóban a spanyolok Nigériával, míg Uruguay Tahiti válogatottjával méri össze erejét.

 

Forrás: Telesport

 

Címkék: labdarúgás,