Közel 2 milliárdot nyert kaparós sorsjegyen egy 82 éves nagyi

2015-08-12
A Long Island-i hölgy fodrásza kicsit csúszásban volt, így, hogy elüsse az időt, míg sorra kerül, elment kaparós sorsjegyet venni – jól tette, megnyert egy 7 millió dolláros jackpotot!

 

A 82 éves Marilyn Looney tegnap vette át a nyereményét, és jelent meg azon a sajtótájékoztatón, amit a lottótársaság szervezett abban a boltban, ahol megvette a szerencsét hozó sorsjegyet. A média érdeklődésére elmesélte, hogy július 3-ra volt időpontja a fodrászához, aki azonban csúszásban volt, ezért úgy döntött, hogy átmegy a szomszédos dohányboltba, és vesz egy kaparós sorsjegyet. 

 

„Minden héten bejön, megcsináltatja a haját, aztán elmegy és lekapar egy sorsjegyet.” mesélte Looney fodrásza, Treesha Powery. „Kicsit késésben voltam aznap, úgyhogy azt mondtam: ’Marilyn, menjen, és ma a sorsjegyezéssel kezdjen.’”

 

Looney így is tett, és ez igen szerencsés döntésnek bizonyult. A bolt tulajdonosa nem hitt a szemének, mikor meglátta a lekapart sorsjegyet. „Megnézte, aztán ugrándozva átjött a pult túloldalára, és azt mondta ’Úristen, hölgyem, milliomos lett, épp most nyert 7 millió dollárt’ ” – mesélte az idős hölgy.

 

Looney azonnal felhívta a lányát, majd visszament a fodrászüzletbe, és – saját szavaival élve – „mint egy közveszélyes őrült” megölelte a fodrászát: „Treesha! Nyertem 7 millió dollárt!” – közölte vele, aki persze először nem hitt neki.

 

 

Looney az óriási nyereményt megosztja lányával és négy unokájával, akik mikor megtudták, hogy nagyanyjuk dollármilliomos lett, azonnal elkezdték fejben elkölteni a nyereményt. „Egyből azt kérdezgették: ’Kaphatok ezt? Kaphatok azt?” – mesélte Looney lánya. „Én pedig azt mondtam. „Hé, ácsi! Még meg sem kaptuk a nyereményt!””

 

Looney azt mondja, hogy ő és lánya mindig minden nyereményen osztoztak, és ezúttal sem lesz ez másként. „Biztosítani akarom, hogy a lányom és családja semmiben ne szenvedjen hiányt. Én 82 éves vagyok, nincs szükségem semmire. Csak boldognak akarom látni őket, és gondoskodni róluk.” – jelentette ki az idős hölgy, aki nemrég tudta meg, hogy kiújult a rákja. A nyereményből, ahogy sokan mások, ő is tervez azért egy hagyományosnak mondható utat: „Talán elmegyek a gyerekekkel Disney World-be” – mondta, majd hozzátette, hogy mindenképp vesz egy házat a családnak, kifizeti mindenki adósságát, és félretesz némi összeget az unokái taníttatására.