Kovács Ágnes a világ úszólegendái között

2013-11-04
A 2000-ben olimpiai bajnok Kovács Ágnest beválasztották a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának tagjai közé.

 

A szervezet közleménye szerint a 200 méter mellen a sydneyi játékokon arany-, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, s ugyanebben a számban kétszeres világbajnok (1998, 2001) Kovács mellett - többek között - a magyar származású úszóedző, Nagy József is bekerül a Fort Lauderdale-i székhelyű Hall of Fame-be.

 

"Ez az egyik legnagyobb elismerése a 13 éves nemzetközi pályafutásomnak. A Hírességek  Csarnokában tényleg a legnagyobb úszók, olimpiai és világbajnokok kapnak helyet, és nagyon boldog vagyok, hogy az eredményeimet úgy értékelték, hogy méltó vagyok a tagságra" - mondta az MTI megkeresésére Kovács, aki különböző mellúszó távokon hétszeres Európa-bajnok is.

 

Az úszóknál a 32 éves Kovács Ágnes mellett olyan nagyságokat iktatnak  be a következő alkalommal a Hírességek Csarnokába, mint az ausztrálok kiválósága, Grant Hackett és az amerikai Tom Malchow, a szinkronúszók között egy ikerpár, Penny és Vicki Vilagos, a vízilabdázóknál az olasz Carlo Silipo és a holland Karen Kuipers, a műugróknál pedig a kínai Peng Po.

 

A beiktatási ceremónia időpontját később hozzák nyilvánosságra.

 

Forrás: MTI

Címkék: úszás,