Kötelező lesz a „zöld szám” a nyerőgépeken

2012-07-17
Július 29-től a pénznyerő automatákon kötelező lesz feltüntetni a nyerőgéppel kapcsolatos bejelentések fogadására szolgáló, az állami adóhatóság által működtetett ingyenesen hívható telefonszámot.

  

A Szerencsejáték Felügyelet honlapján megjelent tájékoztató szerint a 2012. július 29-től a nemrég megjelent vhr 44. § (10) bekezdés értelmében:

 

A pénznyerő automatán és a helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatán jól látható módon fel kell tüntetni:

a) a pénznyerő automata, helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automata engedély számát,

b) legalább egy, a játékfüggőség megelőzése, illetve kezelése terén a játékosnak segítséget nyújtó magyarországi székhellyel rendelkező szervezet telefonszámát, valamint

c) az a) és b) pontbeli adatok feltüntetése nélkül vagy egyébként jogszabálysértő módon üzemeltetett pénznyerő automatával, helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatával kapcsolatos bejelentések fogadására szolgáló, az állami adóhatóság által működtetett ingyenesen hívható telefonszámot.

 

Az állami adóhatóság felvette a kapcsolatot a b., pontban érintett szervezetekkel, a szervezetek telefonszámának beszerzése és az állami adóhatóság általi közzététele folyamatban van.

 

A c., pontban említett ingyenesen hívható („zöld számos”) telefonszám, melyet 2012. július 29-től kötelező módon fel kell tüntetni a nyerőgépeken:

Tel: 80/205-352

   

Címkék: nyerőgép,