Körözési fotóról értesült, hogy 11,8 milliárdot nyert a lottón

2012-09-04
Felvette 52 millió dolláros nyereményét az a kaliforniai férfi, aki egy hónapon keresztül nem tudta, hogy ő nyerte meg a főnyereményt.

 

Bladimir Agnite és felesége, Marita azután jelentkezett a lottótársaságnál, hogy látták a férfit a híradóban. A történet azért került a hírekbe, mert a kaliforniai lottótársaság - történelme során most először - a lottózó biztonsági kamerája által készített felvételből kifotózott kép alapján próbálta megtalálni a nyereményéért nem jelentkező nyertest.

Mikor Agnita hozzátartozói látták a fotót, felismerték őt, és  szóltak neki, hogy nézze meg a lottótársaság weblapját. 

 

 

Bladimir július 27-én vette a szelvényt egy italboltban, de annak ellenére nem jelentkezett a nyereményéért, hogy többször is ellenőrizte a szelvényét egy önkiszolgáló terminálon. „Többször is ellenőriztem” mesélte Agnite a nyeremény felvétele utáni sajtókonferencián. Azonban csak azt írta ki a terminál, hogy „Fáradjon a pulthoz. Nem láttunk összeget.”

A kaliforniai lottótársaság szóvivője, Donna Cordova elmondta, hogy mikor senki nem jelentkezett a nyereményért, az emberek segítségét kérték, és nyilvánosságra hozták a biztonsági kamera felvételét.

 

A július 27-én tartott lottósorsolás nyerőszámai a 2, 3, 4, 8, 43 + 26 voltak. Külön érdekesség, hogy a nyereményért először egy olyan játékos jelentkezett, aki csak úgy hitte, hogy ő nyerte a jackpotot, azonban a lottótársaság vizsgálata során kiderült, hogy nem ő a valódi nyertes.