Korlátozzák a nyerőgépekkel felszerelt játéktermek működését Kínában

2014-04-23
Szigorúan készülnek büntetni a gyermekek, a fiatalkorúak előtt is nyitott szerencsejáték-szolgáltatókat, a nyerőautomaták üzemeltetőit Kínában - derült ki egy kedden nyilvánosságra hozott dokumentumból.

 

Azoknak a létesítményeknek a vezetői, amelyekben tíz, vagy annál több szerencsejátékhoz szükséges eszközt, gépet telepítettek, már tiltott szerencsejáték miatt bűncselekménnyel lesznek vádolhatók - áll a legfelsőbb bíróság, a legfőbb ügyészség és a közbiztonsági minisztérium közös közleményében. Az általános és középiskolák környékén tilos a játékgépek telepítése.

 

A hatóságok a rendelkezés ellenőrzése során elsősorban a befektetőket és az üzemeltetőket veszik majd célba - fogalmaznak a dokumentum szerzői. Eszerint mindazok, akik az effajta létesítményekhez biztosítják a berendezéseket, a helyszínt, a pénzügyi és technikai támogatást, illetve fizetik a létesítmények vezetőit, büntetésre számíthatnak.

 

Az országban rendszeresen indítanak kampányokat a földalatti bűnbarlangok leleplezésére, s a közbiztonsági tárca közlése szerint csak az idei év első hónapjában több mint ötezer embert vettek őrizetbe illegális szerencsejáték miatt.

 

1949, az új Kína megalakulása óta az országban tilos mindenfajta szerencsejáték, a kaszinók működtetése. A kínaiakról ugyanakkor köztudomású, hogy rendkívüli módon vonzódnak a szerencsejátékhoz, s az effajta szolgáltatások nagy fogyasztói külföldön, illetve a Kínához tartozó különleges közigazgatási övezetben, Makaóban. Kínában országszerte virágzanak az illegális kaszinók, madzsong- és kártyaszalonok.

 

A hivatalos statisztikák szerint a szerencsejátékkal kapcsolatos ügyek száma tavaly a 20 ezret is meghaladta, a Néma Vihar nevű művelet során több mint 50 ezer embert vettek őrizetbe, s több tucat kiterjedt hálózattal rendelkező kaszinót lepleztek le, köztük többet a legelőkelőbb, gazdagok látogatta üdülőhelyeken.

 

Forrás: MTI

Címkék: nyerőgép,