Könnyítenének a feltételeken a megbízható szerencsejáték szervezőknél

2014-02-04
Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága kedden kormánypárti többséggel elfogadta a szerencsejáték törvényhez benyújtott bizottsági módosító javaslatokat, amelyek könnyíthetnek a megbízható szerencsejáték szervezőkre vonatkozó feltételeken.

 

A módosító javaslat szerint az nevezhető megbízható szerencsejáték szervezőnek, aki soha nem tartozott 90 napnál hosszabb ideig közteherrel. Ez a jelenlegi törvény szerint 30 nap.

 

A másik - szintén elfogadott - módosítás szerint az is megbízható szerencsejáték szervező, akinek egyik bankszámláján sem volt az adóhatóság által kezdeményezett, 500 ezer forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás. A jelenlegi szabályok szerint egyáltalán nem indulhatott inkasszó a megbízható szerencsejáték szervező ellen.

 

A szerencsejáték törvény szerint a miniszter a megbízható szerencsejáték szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megkötheti a koncessziós szerződést.

 

A módosítást a bizottsági ülés előtt kapták meg a képviselők és a meghívottak. Gordos József, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető helyettese a tárca nevében közölte: még nincs kialakult álláspontjuk a bizottsági módosító javaslatról. 

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó,