Kőkemény ellenfelet kapott a Szolnok a BL-ben

2013-10-15
A Szolnok a két magyar olimpiai bajnokot is felvonultató Primorje Rijekával találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

 

A Luxemburgban elkészített sorsolás értelmében a Tisza-partiak az első mérkőzést vívják idehaza október 26-án, s a november 9-i visszavágót rendezik a végső győzelemre is esélyes, a Varga fivérek, Dániel és Dénes erősítette rivális otthonában.

 

A BL harmadik selejtezőkörének párosítása:

Oradea (román)-Kazany (orosz)

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - Primorje Rijeka (horvát)

Radnicki Kragujevac (szerb)-Vuliagmeni (görög)

Pro Recco (olasz)-Crvena zvezda (szerb)

 

A négy párban a továbbjutás egyenes kieséses rendszerben, két mérkőzésen dől el.

 

A Szolnok azért kerülhetett össze az egyik selejtezőcsoport győztesével, mert saját négyesében, Nagyváradon csak a második lett a hazai Oradea mögött.

 

Kovács István, a szolnokiak szakmai igazgatója így nyilatkozott a sorsolás után a www.vlv.hu megkeresésére: "Ez van, belőlük kell felkészülni, ahogy csak lehet. Nyilván jobb lett volna..., nem is tudom, mi lett volna jobb, talán a Crvena zvezda. Megpróbálunk jól helytállni."

 

A Szolnok az elmúlt hétvégi második selejtezőkörben kapcsolódott be a BL-be, a másik magyar résztvevő, a ZF-Eger kiemelt főtáblásként csak a legjobb 12 együttest felvonultató szakaszban száll először medencébe. Abban a nyolc kiemelt és a harmadik selejtezőkörből továbbjutó négy csapat két hatos csoportban küzd majd meg egymással.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,