Kivonul a William Hill a német sportfogadási piacról

2012-07-24
Az egyik legnagyobb online fogadóiroda, a William Hill úgy döntött, hogy megszünteti online sportfogadási szolgáltatását Németországban, ahol július 1-től új adó- és jogszabályrendszert vezettek be a sportfogadásra vonatkozóan.

 

Az új német tartományok közötti Szerencsejáték Egyezmény (melyet a 16 német tartomány egyetlen kivétellel elfogadott) július 1-től megszüntette az online sportfogadás eddigi állami monopóliumát, és korlátozott számú (maximum 20) liszenszet biztosít a magánszolgáltatók számára. A liszensszel rendelkező vállalatoknak a sportfogadási forgalom 5 százalékát kell adóként befizetniük. Az új jogszabály értelmében tilos az online póker és kaszinójátékok szolgáltatása .

 

A casinochoice.co.uk portál értesülései szerint az új jogszabály életbelépését követően az Egyesült Királyság legnagyobb fogadóirodája, a William Hill úgy döntött, hogy megszünteti sportfogadási szolgáltatását a német piacon, azonban egyenlőre továbbra is elérhetővé teszi online kaszinó és pókerjátékait a német játékosok számára.

A bwin.party – mely legnagyobb mértékben a német piacról szerzi bevételeit -  nemrég bejelentette a befektetőinek, hogy megfizeti az új német forgalmi adót. 

Az ír PaddyPower - mely bevételeinek jóval kisebb százalékát szerzi a német piacról, mint a bwin - az új jogszabály érvénybelépését követően, július 1-től  blokkolta  .com végződésű portáljának elérését a német játékosok számára.

A Betfai -mely az egyezményt egyedüliként nem aláíró Schleswig-Holstein tartományban már megkapta online szerencsejáték liszenszét, és az ott érvényes jogszabályok szerint a bevételei után 20 százalékos adót fizet  - kisebb mértékben függ a német piactól, mint a bwin.party, bevételeinek körülbelül 4 százaléka származik csak innen. A cég képviselője legutóbb azt nyilatkozta, hogy nem szándékoznak megfizetni a szövetségi forgalmi adót, ugyanakkor nemrégiben „prémium partneri” szerződést kötött a  Bayer 04 Leverkusen futballcsapattal.