Kivezettek egy illegális fogadót az aucklandi tenisztornáról

Illegális fogadással gyanúsítottak meg, s kivezettek egy nézőt az aucklandi férfi tenisztornáról, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben. Az illegális fogadók azt használják ki, hogy a helyszínen előbb észlelnek mindent, mint a tévéközvetítésben.


Helyi sajtóértesülések szerint egy laptopot használó új-zélandi férfi keltett gyanút. Ugyanezen a helyszínen, a múlt heti női tornán egy spanyol férfit - akit már Wimledonban is kizártak a szurkolóknak fenntartott helyről - szólítottak fel az aréna elhagyására. A Radio Sports értesülése szerint Londonból több mint 2500 új-zélandi dollár értékben vásároltak jegyet a tornára, és ez szokatlanul nagy összeg. 


A férfiviadalokat szervező ATP ellenőre, Tom Barnes azt mondta: az illegálisan fogadó nézők nagyon fondorlatosak. Utalt rá, hogy ezek a szurkolók azt használják ki, hogy a mérkőzéseket több másodpercnyi késéssel közvetítik az interneten vagy a televízióban. Például lehet olyanra is fogadni, hogy sikeres lesz-e az első adogatás vagy a teniszező ront-e vagy sem a labdamenet során.


Forrás: MTICímkék: fogadás, sportfogadás,