Kisorsolták a számlalottó első nyerteseit

2013-10-01
A számlalottó első körébe több millió számlát regisztráltak a szlovákok, már kisorsolták az első nyerteseket is.

 

A számlalottó első körébe az 5 millió lakosú Szlovákiában összesen 253 ezer ember kapcsolódott be. Az elmúlt két hétben több mint hétmillió számlát regisztráltak összességében, tehát egy résztvevő átlagosan csaknem harminc számlával próbálkozik. Az állami szerencsecég, a Tipos közleménye szerint a rekorder egy olyan játékos, aki összesen 2.672 számlát regisztrált a játékra. 

 

A 100-10.000 eurós nyereményeket a Tipos kéthetente sorsolja. Havonta egyszer további nyolc tárgynyereményt vagy pénznyereményt dobnak játékba a Második esély elnevezésű fordulóban. Az első ilyen különsorsoláson autót lehet majd nyerni.

 

A Tipos már kisorsolta a számlalottó első nyerteseit. A nyertes számlák számát szerdán hozzák nyilvánosságra, addig a pénzügyi felügyelet leellenőrzi a nyugtákat kiadó vállalkozókat.

 

Peter Kažimír pénzügyminiszter már korábban elmondta, meglepődött, hogy ilyen sokan játszanak. A kormány a lottó megrendezésével akarja arra késztetni a lakosságot, hogy a vásárlásoknál kérjék ki a számlákat – az állam a számlacsalások miatt állítólag évente 150 millió eurós adóbevételtől esik el.

 

Forrás: bumm.sk